Region

ODREĐEN TERMIN KADA ĆE BITI SASLUŠAN OSUMNJIČENI ZA UBISTVO DANKE ILIĆ!Postoje nelogičnosti u njegovom iskazu

Autor Anđela Vukčević Izvor Kurir

Srđan Janković (50) iz sela Zlot, drugoosumnjičeni za teško ubistvo Danke Ilić (2) iz Bora, biće ponovo saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru u sredu 19.juna.

Izvor: Kurir/ Printscreen videoplus

Njega će tada dovesti iz Okružnog zatvora Zaječar gdJe se nalazi u pritvoru do 30 dana.

Postoje nejasnoće u njegovim izjavama. On se najprIJe branio ćutanjem, a onda je rIJešio da progovori što je pred nadležnima učinio 4.juna. Tada je rekao da je nevin, da dJevojčicu tog dana nije čak ni vidio - kaže Kurirov izvor.

Međutim, tužilac je nakon detaljnog iščitavanja njegove izjave, upoređujući i analizirajući, otkrila da postoje neke kontradiktornosti. Njemu će biti postavljanja pitanja koja bi trebala da razjasne izjave koje je dao tužilaštvu 4.juna.

Odbrana Jankovića je data tek nakon svih saznanja tužilaštva, ali i njegovih saznanja. Da podsjetimo, on je, kao i njegov prijatelj prvoosumnjičeni Dejan Dragijević, prisustvovao na svoj zahtev saslušanju svih svJedoka, na šta ima zakonsko pravo. Prošao je psihijatrisko vještačenje u Beogradu koje je pokazalo da je bio uračunjiv - kažu za Kurir dobro obavešten izvor i dodaje:

Sačekao je da se završi vještačenje DNK iz automobila koje je pokazalo da nije bilo DNK tragova malene Danke. U suštini, još prilikom hapšenja je nagovestio da će progovoriti kada za to dođe momenat.