Region

RODITELJI DJEČAKA UBICE IZ RIBNIKARA NEĆE DA SVjEDOČE JER NISU U STANJU! Advokat porodice žrtve: Zna se ko je počinilac

Autor Aleksandar Blagić

Roditelji dJečaka ubice neće da svJedoče u postupku koji je protiv njih pokrenula porodica Dukić.

Izvor: Kurir/ Zorana Jevtić/ Petar Aleksić/ privatna arhiva

Danas je u zgradi Višeg suda u Beogradu nastavljeno suđenje u parničnom postupku po tužbi porodice Dukić koja je izgubila ćerku u masakru u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" koji se dogodio 3. maja 2023. godine u kojem je stradalo 10 osoba, devet učenika i školski čuvar. Nakon svJedočenja tadašnje direktorke škole, roditelji dJečaka ubice poručili su da neće svJedočiti u postupku koji je pokrenula porodica Dukić.

"Moji klijenti su donijeli odluku da neće davati iskaz u ovom postupku. Oni su tako odlučili jer nisu u stanju da ponovo govore o svemu", rekla je advokatica Marija Ivelja koja zastupa porodicu dječaka ubice.

Snežana Dunjić, zastupnica porodice Dukić, rekla je da to nije u redu. Istakla je da se druga strana predstavlja kao žrtva.

"U ovom postupku se dobro zna ko je žrtva, ko je počinilac, a ko uključen u zločin, zato ne treba miješati teze. Ovo je ponovo šikanozno ponašanje odbrane koja je prošli put tražila odlaganje njihovog saslušanja i sada govore da do toga neće ni doći", rekla je Dunjić.

Da podsjetimo, na današnjem ročištu trebalo je da svjedoče roditelji dječaka ubice jer je prethodno suđenje bilo odloženo zbog njihovog nedolaska. Njihova advokatica izjavila je tada da oni nisu došli kako bi prvo iznijeli odbranu u krivičnom postupku koji se vodi protiv njih, ali su sada potpuno odustali od svjedočenja.