Region

DO NEBA TI HVALA ZA OVAJ VJETAR U KORAKU I LET NA OBLAKU: Ana Bekuta je Mrki posvetila pjesmu, a riječi sada kidaju dušu

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Ljubavna priča Ane Bekute i Milutina Mrkonjića trajala je godinama.

Izvor: MODNO/Stefan Stojanović

Srpski političar, počasni predsjednik SPS i narodni poslanik Srbije Milutin Mrkonjić preminuo je u subotu, 27. novembra, u 80. godini, u Institutu za kardio-vaskularne bolesti Dedinje.

Poslednju deceniju Mrkonjićevog života obilježila je ljubav s pjevačicom Anom Bekutom, koja je do poslednjeg trenutka bila uz njega i jedva je smogla snage da se oglasi posle njegove smrti.

Ana je jednu od svojih pjesama posvetila upravo voljenom Mrki, a reči pjesme govore koliko je njihova ljubav zapravo bila jaka.

U pitanju je numera "Hvala ljubavi", koju je pjevačica snimila 2013. godine.

"Niče cvijet iz kamena ne bješe mu namera i jedna ljubav neznanog porijekla u srcima se ni otkud zatekla. Od sto čuda čudnija od sto zora mudrija, te noći s tobom pokvarila mi san pa od tada i noć je meni dan", pjeva Ana u strofi.

"Za ovaj osmjeh od ujutru, za ruku na ramenu, ljubavi, do neba ti hvala za ovaj vjetar u koraku i let na oblaku. Kad si sa mnom tu za juče, sada i zauvjek ostani meni lijek i nikada me ne hladi. S tobom gorim bez kremena, ti si moj vječni žar. Hvala, ljubavi, što više nisam živa stvar. Krenu rijeka moru svom, napravila usput lom, k'o ova ljubav sve pred sobom ruši i izlila se svud po mojoj duši", riječi su pjesme koju je Bekuta posvetila svojoj najvećoj ljubavi Milutinu Mrkonjiću, piše Blic.

Podsjetimo, Milutin Mrkonjić je početkom novembra primljen na kardio-vaskularnu kliniku u Beogradu, gdje mu je ugrađen pejsmejker. U avgustu mjesecu operisao je srčane zaliske, i to novom metodom, preko prepona.

Iza sebe je ostavio dugogodišnju emotivnu partnerku Anu Bekutu i zakonsku suprugu Draganu, s kojom se rastao prije nekoliko godina, ali nisu to zakonski ozvaničili.