Region

POTRESNI DETALJI! DIREKTOR BOLNICE OTKRIO POSLEDNJE MRKINE TRENUTKE: Otkazali mu bubrezi i jetra, dali smo sve od sebe

Autor Jovana Raičević Izvor Kurir.rs

Povodom smrti srpskog političara Milutina Mrkonjića oglasio se direktor bolnice u kojoj je Mrkonjić preminuo, dr Milovan Bojić.

Izvor: YouTube/Printscreen/Jutarnji Program TV Happy/ATA Images/Antonio Ahel

Milutin Mrkonjić (79), počasni predsednik Socijalističke partije Srbije, preminuo je sinoć na Institutu za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" u Beogradu.

"Insitut za kardiovaskularne bolesti, svi lekari i ja lično dali smo sve od sebe da spasimo život Milutinu Mrkonjiću. Borili smo se svi danonoćno možda i više nego što bi se borili u naboljim svestskim i evropskim klinikama. Nažalost, nismo uspeli da se izborimo", rekao je direktor Insituta "Dedinje" Milovan Bojić.

Bojić je istakao da je stanje Mrkonjića bilo veoma teško još od prethodnog četvrtka.

"Ne samo srce, njemu su, nažalost, poslednjih dana otkazali i jetra i bubrezi. Svi naši lekari i osoblje dali su nadljudski napor, ali, nažalost, nismo uspeli", rekao je Bojić.

Mrkonjić je bio jedan od osnivača SPS-a, a u svojoj karijeri zauzimao je više značajnih funkcija, pa je tako bio dugogodišnji poslanik, ministar u dva mandata i savetnik.

Ono što mnogi nisu znali jeste da je Mrkonjić imao i sportsku karijeru, bavio se košarkom. Bio je i kapiten ekipe u kojoj je bio legendarni Dušan Ivković koji je takođe nedavno preminuo.

U galeriji pogledajte neke od skorašnjih fotografija preminulog Milutina Mrkonjića: