Društvo

Kuljača najavio doček Nove godine na trgu ispred Starog grada

Autor Teodora Orlandić Izvor Vijesti

Uprkos političkom ratu koji bukti na relaciji Opština Budva - Turistička organizacija Budva, međusobnih optuživanja i tužbi, sudskog procesa, svečanog dočeka Nove godine na trgu ispred Starog grada biće i ove godine.

Izvor: TO Budva

To je za Vijesti potvrdio direktor TO Budva Nemanja Kuljača.

Kuljača najavljuje jubilaran spektakularan novogodišnji program.

"Pred nama je najveći i najduži projekat koji je TO Budva ikad pripremila jer ove godine slavimo i veliki jubilej - 25 godina od kada organizujemo najbolji doček Nove godine na Balkanu", kazao je danas medijima Kuljača, prenose Vijesti.

"TO Budva je u susret Novoj godini pripremila brojne aktivnosti. Najznačajnija je manifestacija 'Vidimo se u Budvi' sa dočekom Nove godine i trodnevnim koncertima na Trgu ispred Starog grada, dok će ostale zimske manifestacije početi uskoro i trajati duže poput 'Budi u Budvi', 'Adriatic Street Food festival' sa 45 dana trajanja i isto toliko muzičkih programa, od 1. decembra do 15. januara, u okviru kojeg, ćemo posebnu pažnju posvetiti proslavi novogodišnjih praznika, sa zabavnim raznovrsnim programima kako u Budvi, tako i u Petrovcu i drugim prigradskim naseljima", kazao je Kuljača.

On je dodao da je "praznično ukrašavanje budvanske rivijere - gradskog jezgra i prigradskih naselja isto sastavni dio pripreme zimske sezone u kojem ćemo učestvovati, kao i realizacija još nekoliko novogodišnjih događaja - svečanog paljenja lampica na novogodišnjoj jelci i 'Djed bijeli sreću dijeli', kao i 'Muzika raspoloženja' - tradicionalni koncert klasične muzike 1. januara".

Izvor: TO Budva

Izvor: TO Budva

"Očekuje nas potom i organizacija dočeka pravoslavne Nove godine Obilježićemo i prikladnim programom Dan zaljubljenih, 14. februara. Novogodišnji događaj je od najvećeg značaja, a doček Nove godine je Budvu pozicionirao u prestižnu destinaciju za boravak tokom novogodišnjih praznika, ali je ove godine, nakon razgovora sa brojnim hoteljerima i ugostiteljima, odlučeno da praznični program traje preko 45 dana. Uspjeli smo u saradnji sa partnerima da stvorimo sve preduslove da Budva bude centar regionalnih dešavanja preko mjesec i po dana što nije karakteristično ni za svjetski prepoznatljive turističke destinacije. Dolazak najznačajnijih muzičkih imena regiona, dječiji programi, veliki i mali festivali biće prilika da Budva zasija najljepšim sjajem da pruži ugođaj i da bude opet provod na nivou koji smo svi navikli - nezaboravan", poručio je Kuljača.

Direktor TO Budva je rekao da je u žiži velikog budvanskog spektakla sam doček, koji će kako je kazao biti zanimljiviji nego ranije, prenose Vijesti.

"Kao i uvijek ući ćemo u Novu godinu uz goste koji će pjevati na Trgu slikara u Budvi u organizaciji Turističke organizacije opštine Budva, pionira u organizovanju prestižnih muzičkih događaja u Crnoj Gori. Svi posjetioci Budve za sam doček imaće priliku da dožive jedinstvenu atmosferu i uđu u Novu godinu na nezaboravan način, uz najveća muzička imena sa prostora Balkana, a spremaju se neka velika iznenađenja jer je ove godine i veliki jubilej, 25 godina od prvog dočeka daleke 1999. godine. Imena izvođača su prije par nedelja poslata Opštini Budva kako bismo kvalitet programa, uz njihovu podršku i zajedničku organizaciju, podigli na još veći nivo i očekujemo da u narednih desetak dana sve medije, javnost i turističku privredu upoznamo sa detaljima programa koji se u Budvi očekuju", rekao je Kuljača.

On je ponovio značaj ovogodišnje organizacije novogodišnjih programa.

"Ove godine slavimo veliki jubilej jer smo navikli goste Budve da organizijemo najveći balkanski zimski spektakl već 25 godina. Kada je Budva počela, tada su svi bili skeptični, a danas se planira novogodšnji odmor upravo u Budvi jer je provod najbolji, a program uvijek nezaboravan. Ukoliko se neko i tada pitao kako u grad koji je, prije svega, prepoznat po ljetnjoj turističkoj sezoni, privući zimi desetine hiljada turista, danas lično mogu da poručim da očekujemo ove godine do sada najbrojniju posjetu, sa izuzetnim muzičkim imenima. Potpuno smo spremni i radujemo se tome", kazao je Kuljača.

On je rekao da je još krajem avgusta TO Budva započela pregovore, pripremu programa od sedam nedjelja i obezbijedila sva neophodna sredstva za organizaciju događaja.

"Sada je trenutak da sa Opštinom Budva uradimo korak više i zajedničkim radom pošaljemo poruku da je Budva najbolje mjesto za novogodišnji provod i za sve turiste koji dolaze iz zemlje i van našeg regiona", poručio je Kuljača.