Crna hronika

KATNIĆ TRAŽIO ODLAGANJE ODLUKE O RAZRJEŠENJU, PODNIO TUŽBU UPRAVNOM SUDU

Autor Jovana Raičević Izvor Pobjeda

Bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić obratio se Tužilačkom savjetu sa prijedlogom za odlaganje izvršenja odluke o njegovom razrješenju sa funkcije, koja je usvojena na sjednici tog tijela 17. februara, piše Pobjeda.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

On je u izjavi za Pobjedu rekao i da je u petak podnio tužbu Upravnom sudu zbog odluke TS-a koja je donešena bez prethodno utvrđenih činjenica u vezi sa njegovim radnom stažom o čemu je u toku upravni postupak pred Ministarstvom odbrane.

“Postoji mogućnost da se podnese jedan predlog za odloženo dejstvo žalbe, da se odloži izvršenje odluke dok se ne odluči o glavnoj stvari u tužbi. Međutim, potrebno je da se prvo obratim Tužilačkom savjetu da oni odluče da li će ili ne odložiti izvršenje svog rješenja. Ja sam im se juče obratio i čekam pet dana da vidim hoće li što uraditi. Ako ne urade ništa, podnijeću i taj prijedlog Upravnom sudu “,naveo je Katnić za Pobjedu.

Kako je kazao, postupak pred Upravnim sudom trebao bi da bude hitan, jer je iz radnih odnosa, međutim, kako objašnjava, slične žalbe su ranije izjavile sudije koji su po istom osnovu sticanja uslova za starosnu penziju u avgustu prošle godine razriješeni funkcija, ali nažalost sud tada nije postupio po njihovim žalbama.

Podsjećamo, Tužilački savjet utvrdio je 17. februara prestanak funkcija ostvarivanjem prava na starosnu penziju glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću kao i tužiocima Radmili Ćuković, Vesni Jovićević, Suzani Milić, Oliveri Ražnatović, Milici Rmandić, Milivoju Tomčiću, Božidarki Gačević, Hajranu Kalaču i Ferihi Muratović.

Protiv razrješenja tužilaca, od 11 članova Savjeta, bile su samo tužiteljke Đurđina Nina Ivanović i Sanja Jovićević.

TS je odbio zahtjev za odlaganje odlučivanja o Katniću do okončanja upravnog postupka, zaključuje Pobjeda.