Partizan nije po Vujoševićevom ukusu

Autor:

Duško Vujošević pričao o Partizanu i borbi za Evroligu...

0
A- A A+
Duško Vujošević Foto: MN Press

  Najtrofejniji trener u istoriji KK Partizan, Duško Vujošević, prati voljeni klub i ističe da današnji "parni valjak" nije po njegovom ukusu.

Trofejni stručnjak, koji je trenutno na klupi rumunskog Kluža, napominje da je previše stranaca, a malo domaćih igrača.

"Očigledan cilj je Evroliga, a znamo da se do nje može na dva načina, preko ABA lige i preko Evrokupa. Mislim da će biti lakše preko Evrokupa, to jest ne lakše, nego ostvarljivije. Radujem se svakoj pobedi Partizana i voleo bih da se izbore za Evroligu, jer bi to opravdalo ovaj sistem", rekao je Vujošević u intervjuu za Kurir.

Zbog čega Partizan nije po njegovom ukusu?

"Tim nije sasvim po mom ukusu jer ima previše stranaca. Ne može da bude opravdanje to što je Dragan Milosavljević letos izabrao da ostane u Malagi, postoje i drugi igrači. A ako domaći igrači ne žele da dođu u Partizan, onda klub treba da se zapita zašto je to tako", pita se trener poznat po stvaranju vrhunskih košarkaša.

Vujošević je smatra da je dobar deo sredstava za stabilizaciju KK Partizan obezbeđen od strane države, ali da Crvena zvezda i dalje dobija više.

"Skup je to projekat. Čestitam upravi na obezbeđenim sredstvima, koja su u dobroj meri najverovatnije stigla i kao pomoć države, kao što je slučaj i u konkurentskom klubu, verujem da je njemu ta pomoć još veća. Nije mi samo jasno zbog čega je ta pomoć bila beznačajna kad je Partizan bio dominantan. Da li je bila ideja da se tog momenta Partizan sruši, pa da se sad teatralno podigne do drugog mesta", podvukao je Duško Vujošević.

Tagovi:
Sve vijesti