Trikovi zbog kojih Francuskinje izgledaju sjajno!

Autor:

Francuskinje uvijek izgledaju dotjerano, lijepo, ali istovremeno i opušteno – evo kako im to polazi za rukom.

Trikovi zbog kojih Francuskinje izgledaju sjajno! Foto: GULIVER/GETTY IMAGES/MASSONSTOCK

Francuskinje važe za veoma lijepe i dotjerane, mada njihova lepota izgleda nekako nenametljivo, jednostavno. "Maznite" od njih neke savete za lepotu i zablistajte!

Prvo koža, posle šminka

Mnogo je bolje da se posvetite njezi lica, nego da se skrivate iza šminke. Francuskinje savjetuju da prvo dobro razmislite o tome kako se ophodite prema svom tijelu jer se to odražava i na kožu. Razmislite o navikama koje imaju uticaj na kožu – ishrana, putovanja...

Naglasite najbolje na sebi

One nikada nisu preterano dotjerane, ali su uvijek sređene i uredne. Umjesto da se feniraju ili uvijaju kosu, one biraju maske za kosu ili balzame, koji će je ojačati i učiniti sjajnom.

Slično filozofiju imaju i kada je riječ o njegovanju lica – neće da stavljaju tone filera i rade kojekakve tretmane, ali će se potruditi da povremeno odu kod kozmetičara, kao i da jedu zdravo.

Manje je uvijek više

Već vam je jasno kuda ovo vodi – ako nosite crveni karmin, recimo, nemojte da ističete oči ili ako želite smokey eyes izgled, ostavite kosu razbarušenom tako da izgleda pomalo nesavršeno.

Ugodite sebi

Francuskinje kažu da je jako važno da izdvojite malo vremena za sebe – uživajte u toploj kupki ili stavite masku na lice. Njihov moto je – kada se dobro osjećate, dobro i izgledate.

Ne jurite savršenstvo

Nemojte previše da se trudite. Na primjer, kada je riječ o kosi, treba uvek da izgleda negovano i zdravo, čisto, ali frizura ne mora uvijek da bude savršena. Koža treba da bude zdrava, njegovana i svježa, ali ako se tu i tamo pojavi poneka nesavršenost (čitaj: bubuljica), ne pridajte tome previše značaja.

Sve vijesti