Šta da (ne) očekujete od "šeme"

Autor:

U redu je da imate tajnu vezu po vašim pravilima, ali je u redu da imate i očekivanja jedno od drugog. Evo i koja!

Šta da (ne) očekujete od "šeme" Foto: Guliver/Getty Images/YakobchukOlena

Veza koja nije "baš" veza, šema ili kombinacija, kako god želite da je nazovete, relativno je rasprostranjen koncept u modernim emotivnim odnosima.

Ako vi i vaš partner, iz razloga oko kojeg se oboje slažete, vrijeme provodite povremeno i daleko od "očiju javnosti", evo kakva očekivanja bi trebalo da imate od vašeg odnosa, da biste u njemu uživali na pravi način, ali i da se ne biste razočarali.

 DA:

Komunikacija i poštovanje

Odnosno, tačno ono na čemu se zasnivaju i "zvanične" veze. Morate jasno da komunicirate, i da poštujete jedno drugo. Iako vaša veza možda nije tradicionalna, vi ste dvije osobe koje zaslužuju poštovanje i iskren odnos. I na manje od toga ne bi trebalo da pristanete.

Sloboda i uživanje

U ovaj odnos ste ušli kako biste iskusili najbolje od veze, bez stega. Dakle, partneri u ovakvom odnosu bi trebalo jedno drugome da budu utočište od stresa, izvor zabave i razonode, a ne drame, pritiska ili svađa.

Drugi ljudi

I vi, i osoba sa kojom ste u neobaveznoj vezi ćete i razgovarati sa drugim ljudima, i možda se sa njima viđati. Na isti način kao i međusobno, ili ne, to je već na vama. Ovdje bi oboje trebalo da date, i pružite, isto, kako ne bi bilo nesporazuma i trzavica.

NE:

Obaveza

Ljudi se u "šemu" i upuštaju zato što ne žele tradicionalne obaveze koje veza nosi sa sobom. Dakle, ne možete ni očekivati nivo obavezivanja kakav inače imaju partneri, ali ne bi trebalo ni da ga pružate.

Planovi za budućnost

Parovi koji imaju ovakav odnos uglavnom ne razmišljaju pretjerano kuda on vodi, i to je, dok ste u fazi "kombinacije", sasvim u redu. Ne morate se opterećivati time, osim ako jednom od vas dvoje ne počne da smeta.

Ljubomora

Gdje nema obaveze, ne bi smjelo da bude ni ljubomore. Ne dozvolite joj da uđe u vaš odnos.

Kako vrijeme prolazi, možete ponovo da porazgovarate o tome šta oboje volite ili ne volite u svom odnosu, kako da ga unaprijedite i da li da ga nastavite. Srećno!

Sve vijesti