Kakva kazna preti Darku Kostiću

Autor:

Srpska štampa navodi da kreatoru, zbog remećenja javnog mira i reda, preti ili novčana kazna ili društveno-korisni rad.

Kakva kazna preti Darku Kostiću Foto: Stefan Tomasevic/ATAImages

Darko Kostić izazvao je incident u jednom beogradskom lokalu, kada je pobesneo i polomio deo inventara. Tabloidi su preneli da je Kostić "rušio sve pred sobom", dok je kreator na društvenim mrežama objavio da je polomio jednu pepeljaru i da je žrtva "teorije zavere".

"Kurir" piše da će protiv Kostića biti pokrenut prekršajni postupak zbog sumnje da je izvršio remećenje javnog reda i mira, za šta je zaprećena novčana kazna od 10.000 do 150.000 dinara, ili rad u javnom interesu.

Podneo 20 tužbi: Ne mogu da me unište lažima

Zakon predviđa da onaj ko javni red i mir naruši nepristojnim, drskim i bezobzirnim ponašanjem, kao i onaj ko ugrožava imovinu ili vređa moral građana, plati kaznu od 10.000 do 150.000 dinara ili mora da obavi društveno-korisni rad u trajanju od 80 do 360 časova.

Isti list navodi da je rad u javnom interesu nešto na šta se osuđeni retko odlučuju kod nas, iako je u svetu to veoma popularna mera.

"U zavisnosti od godišnjeg doba i sezonskih poslova, ali i kvalifikacija onog ko služi tu kaznu, određuje se gde će ona biti odrađena. Najčešće je to JKP Gradsko zelenilo," rekao je izvor lista.

Tagovi:
Sve vijesti