Podoficir RMCG znao za kokain na Jadranu!?

Autor:

Vojna policija VCG zaplijenila je juče na školskom brodu “Jadran” u Tivtu oko 50 kilograma kokaina spriječivši tako krijumčarenje za koje se za, terete samo jedna osoba.

Podoficir RMCG znao za kokain na Jadranu!? Foto: MONDO/Mladen Stojović

“Pobjeda” navodi da je uhapšen podoficir Vojske Crne Gore D. R.koji se sumnjiči da je znao za namjeru, za sada neidentifikovanih osoba, da krijumčare kokain.

Podgorički dnevnik navodi da je droga otkrivena na osnovu operativnih informacija Ministarstva odbrane prije isplovljavanja “Jadrana” na koji je juče trebalo da se ukrcaju studenti Pomorskog fakulteta iz Kotora i krstare na ruti Tivat Istanbul Pirej, u okviru saradnje Ministarstva odbrane i Univerziteta Crne Gore.

Osim kokaina, na brodu je zaplijenjeno i više komada oružja u ilegalnom posjedu.

Pobjeda navodi da je Specijalno policijsko odjeljenje, koje je zajedno sa kolegama iz Uprave policije došlo do podataka da je član vojne mornarice bio u sprezi sa kriminalnim strukturama i grupama koje se bave švercom kokaina. 


Istraga treba da utvrdi ko je bio logistika i da li je još od neko od članova mornarice znao za krijumčarenje i da se na brodu nalazi kokain, kao i gdje je utovarena droga i kome je trebalo da bude isporučena.

Obavljen je detaljan pretres sa svih pozicija, a ključno za istragu je da dođu do logističara kako bi otkrili gdje je trebalo da bude krajnja destinacija, navodi Pobjeda.

Iz Ministarstva odbrane su kazali da su na osnovu operativnih radnji ovlašćenih službenika Odjeljenja za vojno-obavještajne i bezbjednosne poslove došli do saznanja da određene kriminalne grupe imaju namjeru da iskoriste krstarenje školskog broda „Jadran“ za sprovođenje kriminalnih aktivnosti.

Ronioci Pomorskog odreda Mornarice ronili su juče ispod “Jadrana”, kako bi pregledali podvodni dio trupa broda i dno mora ispod broda, a policija je dovela i psa posebno obučenog za otkrivanje droge, piše podgorički dnevnik.

Koordiniranje istražnim radnjama na brodu preuzeo je zamjenik specijalnog državnog tužioca Saša Čađenović.

Sve vijesti