Kriminalci krili drogu na brodu "Jadran"?

Autor:

U školskom brodu Jadran pronađeno je više desetina kilograma materije za koje se sumnja da su psihoaktivne supstance, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Kriminalci krili drogu na brodu "Jadran"? Foto: MONDO/Miljana Dašić

Kako se navodi, vojna policija pretresla je školski brod "Jadran", i pronašla sumnjivu materiju.

"Na osnovu operativnih radnji ovlašćenih službenih lica Odjeljenja za vojno obavještajne i bezbjednosne poslove, došlo se do saznanja da određene kriminalne grupe imaju namjeru da iskoriste krstarenje školskog broda "Jadran", koje je bilo planirano za danas, za sprovođenje kriminalnih aktivnosti", navodi se u saopštenju.

Oni su kazali da je danas bilo planirano da se realizuje praktična obuka studenata Pomorskog fakulteta iz Kotora, a u okviru dosadašnje saradnje Ministarstva odbrane i Univerziteta Crne Gore.

Pojašnjava se da je vojna policija pretresla školski broda "Jadran", pri čemu je pronađeno više desetina kilograma materije za koje se sumnja da se radi o psihoaktivnim supstancama.

O navedenom je obaviještena Uprava policije i nadležno tužilaštvo.

"Pripadnici Uprave policije i Vojne policije, po nalogu ovlašćenog tužioca, sprovode mjere i radnje u cilju otkrivanja i procesuiranja počinilaca ovog krivičnog djela", kaže se u saopštenju.
Kako se navodi, nadležni državni organi će o daljim aktivnostima vezanim za navedeni slučaj, u toku dana dodatno informisati javnost.

VIDEO

Izvor: Infobiro Montenegro

Tagovi:
Sve vijesti