"Bolji život" - prva srpska sapunica! (VIDEO)

Autor:

Vratite se u vreme "Dinastije", "Dalasa", "Kasandre" i "Boljeg života", serije koju Roman Majetić u intervjuu TV dodatku Novosti naziva "prvom srpskom telenovelom".

"Bolji život" - prva srpska sapunica! (VIDEO) Foto: MONDO, Stefan Stojanović

Tvorac popularnih telenovela "Ponos Ratkajevih", "Vila Marija", "Obični ljudi" Roman Majetić, uskoro će televizijskoj publici predstaviti seriju "Crveni mesec", čije snimanje počinje u aprilu u Šimanovcima i koja će se prikazivati na televiziji Pink.

"Ova serija predstavlja kombinaciju drame i sapunice. Osim broja epizoda (120), ima malo klasičnih elemenata telenovele. Radnja je dinamična i podjednako prati ljubavni zaplet, kao i političko-špijunski, baziran na istorijskim činjenicama", rekao je Majetić dodatku TV Novosti.

Glavna glumica za MONDO: Crveni mesec je jedna velika bajka

"Došlo je do zasićenja klasičnim telenovelama. One su dobile konkurenciju u rijalitiju, čiji se scenario i režija podjednako pomno pripremaju. Danas teško možete u Evropi da prodate seriju na temu siromašne devojke sa sela u koju se zaljubi bogati plantažer. Ljudi traže nešto s čime mogu da se identifikuju, blisko društvu u kojem žive, što su najbolje iskoristile turske produkcije", rekao je reditelj i dodaao da "sapunice ne odumiru na globalnom nivou, ali da ima sve manje latinoameričkih serija".

"Iako ne izgleda tako, sapunice su najgledanije. Razlog za to je jednostavan - dnevni igrani formati, kao i rijalitiji, više odgovaraju današnjem načinu života od onog koji se prikazuje jednom nedeljno. Na ovim prostorima su za vreme kominističke Jugoslavije emitovane vrhunske serije i strani filmovi, a kako je svaka republika imala svoj javni servis - stvorila se konkurencija. To je rezultiralo kvalitetnim igranim programom. Smatram da neke serije proizvedene tada i danas predstavljaju teško dohvatljivi standard. To su "Kuda idu divlje svinje", "Otpisani" ili "Bolji život", koji je u stvari prva telenovela na ovim prostorima".

Pogledajte MONDO priloge o "Boljem životu":

Izvor: YouTube

Izvor: MONDO

Izvor: MONDO

Majetić je TV Novostima otkrio i recept za dobru sapunicu:

"Najpre treba osluškivati publiku. Pokušajte da odgovorite na njihove zahteve. Nikad nemojte da dozvolite da vas uspeh serije navede da se zaustavite. Igrani formati su živi kao i publika, moraju da se menjaju u skladu s njihovim očekivanjima". 

Sve vijesti