Ronioci izvukli tijelo djevojčice

Autor:

Ronioci su oko 12 sati i 30 minuta izvukli tijelo dvanaestogodišnje djevojčice koja je stradala kada se prekjuče prevrnuo čamac na Skadarskom jezeru, saopšteno je Televiziji Crne Gore (TVCG).

Ronioci izvukli tijelo djevojčice Foto: MONDO

Pod vodom su tijela još dvije osobe.

Jutros je nastavljena potraga za tri osobe, koje su nestala kada se prevrnuo čamac na Skadarskom jezeru.

Kako je saopšteno iz MUP-a ronioci savremenim sonarom Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju detaljno pretražuju korito.

Direktor Nacionalnih parkova Elvir Klica, kazao je, gostujući u Jutranjem programu TVCG, da će na terenu i danas biti sve službe.

U potragu za tijelima uključeni i ronioci sa sonarima

“Novina je da će danas doći ronioci sa sonarima da se uključe u potragu, tako da se nadamo da će biti boljih rezultata”, kazao je Klica.

U današnju potragu su uključene spasilačke službe Nacionalnog parka Skadarsko jezero, pripadnici Službe zaštite i spašavanja Podgorica, ronioci Regionalnog centra iz Bijele, policija, kao i građani.

U akciju će biti uključen i helikopter Avio-helikopterske jedinice MUP-a.

Klica je naveo da je registracija i kontrola plovila u nadležnosti Uprave pomorske sigurnosti. On je saopštio da na Skadarskom jezeru ima, nažalost, i neregistrovanih plovila.

Nije međutim mogao da kaže da li je plovilo, kojim su prevezeni stradali, bilo registrovano.

U nesreći koja se dogodila u nedjelju na Skadarskom jezeru, kada se prevrnuo brodić u kojem je bilo devetoro ljudi, stradale su četiri osobe. Trudnica Jana Kumburović, njen suprug Ratko i njihovo dvanaestodišnje dijete utopili su se vraćajući se čamcem iz manastira Vranjina na Skadarskom jezeru. Utopio se i njihov prijatelj, Podgoričanin Darko Vujošević, koji je pokušao da ih spasi

Monah u šoku poslije utapanja četiri osobe

Monahu pritvor do 72 sata

TRAGEDIJA: Na jezeru stradali porodica i spasilac

Tagovi:
Sve vijesti