U potragu za tijelima uključeni i ronioci sa sonarima

Autor:

Potraga za tri osobe koje su nestale prilikom prevrtanja čamca na Skadarskom jezeru nastavljena je i danas

U potragu za tijelima uključeni i ronioci sa sonarima Foto: MONDO

 Direktor Nacionalnih parkova Elvir Klica, kazao je, gostujući u Jutranjem programu TVCG, da će na terenu i danas biti sve službe.

“Novina je da će danas doći ronioci sa sonarima da se uključe u potragu, tako da se nadamo da će biti boljih rezultata”, kazao je Klica.

On je naveo da je registracija i kontrola plovila u nadležnosti Uprave pomorske sigurnosti.

Klica je saopštio da na Skadarskom jezeru ima, nažalost, i neregistrovanih plovila.

Nije međutim mogao da kaže da li je plovilo, kojim su prevezeni stradali, bilo registrovano.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) kazali su da su u potragu uključene spasilačke službe Nacionalnog parka Skadarsko jezero, pripadnici Službe zaštite i spašavanja Podgorica, ronioci Regionalnog centra iz Bijele, policija i građani.

„U akciju će biti uključen i helikopter Avio-helikopterske jedinice MUP-a koji će pretraživati teren iz vazduha, a ronioci savremenim sonarom Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju detaljno pretražuju korito“, navodi se u saopštenju.

U nesreći koja se dogodila u nedjelju na Skadarskom jezeru, kada se prevrnuo brodić u kojem je bilo devetoro ljudi, stradale su četiri osobe.

Trudnica Jana Kumborović, njen suprug Ratko i njihovo dvanaestodišnje dijete utopili su se vraćajući se čamcem iz manastira Vranjina na Skadarskom jezeru.

Utopio se i njihov prijatelj, Podgoričanin Darko Vujošević, koji je pokušao da ih spasi.

Sve vijesti