"Najnevaljaliji" i najbolji psi

Autor:

Koliko god da je pas najbolji čovjekov prijatelj, ponekad umije da bude i "nevaljao". Novo istraživanje je pokazalo koje rasa pasa su najnevaljalije, a koje najbolje, u odnosu na to koliko često laju.

Posebno ako držite psa u stanu, nije loše da znate od kojih rasa možete da očekujete da neumorno laju, a koje kuce se tek ponekad oglase.

Zašto se psi sklupčaju kad spavaju

Novo istraživanje je otkrilo da su samojedi "najnevaljalija" rasa pasa jer laju najviše – u prosjeku 52 puta dnevno. Ova rasa laje najviše od svih testiranih rasa, a odmah iza njih je jorkširski terijer, koji u prosjeku laje 23 puta dnevno.

Iza ovih rasa slijede pudle koje se "oglase" u proseku 22,2 puta dnevno, bišon koji laje oko 20,3 puta dnevno i dobermani koje ćete "čuti" oko 19,6 puta dnevno.

Bez njih NE MOŽEMO! Srećan vam dan! (VIDEO/FOTO)

Sa druge strane, kao najbolji pas na listi, u odnosu na to koliko laje, našao se bernski planinski pas, koji laje svega 3,1 puta dnevno. Sledi zapadnoškotski terijer koji laje u proseku 3,5 puta dnevno, šetlandski ovčar koji se "oglasi" 6,1 puta dnevno, američki stafordski terijer kojeg ćete "čuti" 6,2 puta dnevno, i šiba inu koji laje oko 8,1 puta dnevno.

Sve vijesti