Brajović: Poruke iz Budve izazivaju sažaljenje

Autor:

Poruke izrečene na skupu u Budvi izazivaju sažaljenje i najviše govore o promašenosti onih koji ih izgovaraju, ocijenio je predsjednik Skupštine, Ivan Brajović.

4
A- A A+
Ivan Brajović Foto: MONDO/Gordana BojanićU Budvi je u organizaciji Sprpskog naroda Boke održana centralna proslava 100 godina od oslobođenja Boke i ujedinjenja, pod nazivom "Pokoljenja djela sude", sa koje je poručeno da će srpski narod u Crnoj Gori ujediniti srpske zemlje i osloboditi srpsko more.

Proslava u Budvi: "Oslobodićemo srpsko more"

Brajović je kazao da dio poruka sa skupa u Budvi izazivaju sažaljenje.

„Mislim, sažaljenje ozbiljnih ljudi kolika je njihova retrogradnost i kolika je njihova promašenost. Govoriti na takav način o jednoj državi koja je i nezavisna i samostalna i koja je to ostvarila na najkomplikovaniji mogući način od svih država regiona je neobjašnjivo“, kazao je Brajović novinarima nakon izlaganja na okruglom stolu koji je organizovao MANS.

"Skup u Budvi vašar nacionalističkog primitivizma"


Kako je kazao, govoriti o Crnoj Gori na način koji se mogao čuti u Budvi je neobjašnjivo i nezapamćeno.

„Možda bi najbolje bilo da se to samo prećuti jer gotovo da je sramota što se to dešava u našoj državi“, smatra Brajović.

Prema njegovim riječima, te priče saopštene neposredno ili vidio porukama govore o promašenosti onih koji ih izgovaraju.

„Govore da su oni zarobljeni u nekom davno prošlom vremenu a Crna Gora je toliko snažna da nikada više neće dozvoliti da se dogodi ono što se dogodilo prije jednog vijeka“, rekao je Brajović i dodao da je Crna Gora danas država koja je primjer u regionu.

„Crna Gora je primjer zajedništva i uvažavanja, različitih vjera i nacionalnosti. Ozbiljni posvećeni i dobronamjerni građani su ponosni na to“, zaključio je Brajović.

SDP: Šta će Demokrate na skupu u Budvi?

Sve vijesti