"Mladi da rade, BDP da udvostručimo za 15 godina"

Autor:

Nacionalnom politikom održivog razvoja predviđeno je da Crna Gora udvostruči bruto društveni proizvod za 15 godina, poručio je predsjednik države, Milo Đukanović, na sjednici Nacionalnog savjeta za održivi razvoj.

Projekcije su, kako je naveo, postavljene, da budu objektivno ostvarive u svim okolnostima i da ne ugroze održivost prirodnih resursa.

Đukanović je najavio da će prioritet u radu Nacionalnog savjeta biti ostvarivanje ekonomske i socijalne sigurnosti mladih kroz obezbjeđenje olakšanog pristupa tržištu rada i mogućnosti zaposlenja.

"Želimo da naši mladi ljudi postanu aktivni i motivisani učesnici u razvoju Crne Gore i da svojom kompetentnošću budu konkurentni akteri na otvorenom evropskom tržištu. Namjera nam je da ostvarimo viziju održivog razvoja Crne Gore do 2030. koja će se zasnivati na kontinuiranom, inkluzivanom, regionalno ujednačenom i održivom ekonomskom razvoju, punoj zaposlenosti i dostojanstvenom životu naših građana", kazao je Đukanović.

"Treba da smanjimo demografski deficit i omogućimo rast stanovništva do 2030. za 1,4 odsto u odnosu na 2015. realizacijom strateških ciljeva i mjera održivog razvoja, u prvom redu onih koje su relevantne za uvođenje zelene ekonomije, unapređenje stanja ljudskih resursa i jačanje socijalne inkluzije. Na ovim elementima zasnivaće se program Nacionalnog savjeta za održivi razvoj u predstojećem periodu", rekao je predsjednik Đukanović.

Đukanović: Razumijem sindikate, ali...

"Mi smo za kratko vrijeme preskočili vjekove"

"Kad je Nikšiću dobro,dobro je cijeloj Crnoj Gori"

Đukanović: Evidentan napredak mojkovačke opštine

Sve vijesti