Vlada: Prljava kampanja SPC!

Autor:

Vlada Crne Gore optužuje vrh Srpske pravoslavne crkve za "prljavu kampanju" i tvrdi da ne postoji "mišljenje" Venecijanske komisije o kojem govore crkveni predstavnici.

0
A- A A+
Hram podgorica crkva Foto: MONDO/Gordana BojanićVlada Crne Gore objavila je danas saopštenje u kojem odlučno negira tvrdnje predstavnika Srpske pravoslavne crkve da je crnogorska vlada "sakrila od građana navodno mišljenje Venecijanske komisije o Nacrtu zakona o slobodi vjeroispovesti".

"To je apsolutna je neistina", ističe Vlada Crne Gore i uzvraća da se zvaničnici SPC ponašaju drsko i da im je "namjera zla".

"Oduzimanje crkava bilo bi kršenje ljudskih prava"

"Drskost i nesumnjiva zla namjera kojima je ova lažna optužba plasirana u javnost još jednom pokazuju na šta su sve spremni pojedini zvaničnici SPC sa ciljem zadržavanja nelegitimnih privilegija i prihoda od uzurpirane državne imovine Crne Gore. Seriji nepočinstava, koja ne priliče predstavnicima nijedne vjerske zajednice, zvaničnici SPC pridružili su i ovu parapolitičku intrigu, podmećući javnosti falsifikat mišljenja Venecijanske komisije o Nacrtu zakona o slobodi vjeroispovesti", piše u saopštenju Vlade Crne Gore.

U saopštenju se ističe da je jedina istina da mišljenje Venecijanske komisije, ne samo da nije dostavljeno Vladi Crne Gore, već nije nikada ni sačinjeno.

"Nećemo crkvi odgovarati još prljavijim riječima"

Đukanović: Irinejeva izjava veoma glupa

"Isfabrikovani dokument o kojem govore pojedini predstavnici SPC je, dakle, običan falsifikat", ističe Vlada Crne Gore.

Za kraj saopštenja je objavljena poruka:

"Vlada Crne Gore će, bez obzira na ovu prljavu kampanju započetu neosnovanim tvrdnjama patrijarha SPC Irineja koji je Crnu Goru uporedio sa NDH, istrajati na zaštiti državnih interesa, uz puno poštovanje slobode veroispovesti i jednakosti svih verskih zajednica u građanskoj Crnoj Gori".

Irinej: Demantovaću izjavu, ako...

Ko je u pravu, država ili crkva? (ANKETA, VIDEO)

Izvor: MONDO

Sve vijesti