Na Žabljaku srušili 12 vikendica!

Autor:

U naselju Tepačko polje na Žabljaku po nalogu urbanističko-građevinskog inspektora iz Pljevalja Zorice Čolović, juče srušeno dvanaest vikend kućica u izgradnji.

0
A- A A+

Žabljak, Hotel Jezera Foto: MONDO/ Danilo Jauković

  Akcija rušenja obavljena je uz asistenciju policije, piše Dan.

List navodi da su objekti vlasništvo preduzeća DOO Don investment iz Budve. Investitiotri tvrde da su srušene kućice trebalo da predstavljaju dio novosagrađenog vikend kompleksa vrijednog 2,5 miliona eura.

Izvođač radova porušenih objekata je preduzeće Jasen DOO Pljevlja, vlasništvo Sava Stevanovića.

 Pravni zastupnik firme Don investment iz Budve koja je investitor čitavog posla Melvudin Mujanović rekao je za Dan da je predat zahtjev za legalizaciju, urađen potreban elaborat i izvađen posjedovni list iz katastra. 


"Nije bilo nikakvog razloga za rušenje, ali je rušenje obavljeno”, rekao je Mujanović za Dan.

Iz preduzeća DOO Don investment naglašavaju da su im inspektori saopštili da imaju pravo da tuže lokalnu upravu na Žabljaku i da na taj način nadoknade štetu. Tvrde da su posjedovali svu neophodnu dokumentaciju za početak radova, te da su o svemu obavijestili nadležne organe i službe. Takođe tvrde da je inspekcija naložila rušenje objekata a da ih pri tome nijesu obavijestili na način kako to zakon propisuje, iše Dan.

Iz DOO Don Investmenta saopštili su podgoričkom dnevniku da su podnijeli zahtjev za legalizaciju u roku, da je bio urađen i predat elaborat, sve uknjiženo u katastar, izvađen posjedovni list...

"Sve je bilo pripremljeno od dokumentacije i obaviješetna republička inspekcija o svemu. Prevareni smo, kompletnu dokumentaciju za te kućice posjedujemo, u zakonskom roku je predat zahtjev za legalizaciju, podvlačimo za sve posjedujemo elaborate. Kućice su uknjižene u katastar, posjedujemo list nepokretnosti. Sada je porušeno 12 vikend kućica ukupne vrijednosti oko 250 hiljada eura. Kućice su bile okrovljene i obložene spolja. I bez obzira na sve to usmeno smo obaviješteni o datumu rušenja objekata”, kazali su za Dan iz ove kompanije.

Oni su naveli da je trenutna direktna šteta oko 250.000 eura a da je stvarna mnogo veća.

Glavni republički građevinski inspektor za Pljevlja i Žabljak Zorica Čolović za Dan je rekla da nije nadležna da daje izjave o rušenju vikend naselja na Žabljaku.

Tagovi:
Sve vijesti