KONAČNO: Izvinio se oskarovac!

Autor:

Kejsi Aflek konačno priznao da se ponašao nedolično na snimanju - godinu dana nakon što su ga dve koleginice optužile za seksualno zlostavljanje

U jeku MeToo pokreta čulo se ime i Kejsija Afleka, Oskarom nagrađenog glumca, mlađeg brata Bena Afleka.

Njega su dve koleginice optužile za seksualno uznemiravanje - pokazivao im je polni organ na setu filma koji su zajedno snimali, hvatao za grudi, pokušao da natera jednu od njih da prespava u njegovoj sobi... slučajevi su okončani van suda nagodbom, a od Kejsija ostade tišina.

Nije se pojavio kao prezenter na dodeli Oskara, upravo zbog ovih optužbi, i nije se oglašavao u medijima.

Sada je u intervjuu AP-u, promovišući film "Old Man and the gun" u kojem, poslednji put na velikom platnu, gledamo Roberta Redforda i izvinio se. Usput dodao da više nikada neće davati intervjue, ukoliko ne radi promociju filma...

The End

"To je bila neprofesionalna atmosfera. Trebalo je ja da se pobrinem da bude bolje, ja sam bio jedan od producenata, prihvatam odgovornost. Priznajem i da sam doprineo toj atmosferi i tolerisao takvo ponašanje drugih, a nisam smeo. Žao mi je", rekao je Aflek.

Kejsi Aflek je o MeToo pokretu rekao: "Moram da začepim i slušam. Shvatim šta se dešava i podržim kako god znam i umem".

O činjenici da nije dodelio Oskara koleginici, kako "tradicija nalaže", Kejsi je rekao: "To je bila dobra odluka. Pogotovo u svetlu svega što se dešavalo u našoj industriji u tom trenutku. Odluka da dve divne žene stanu na tu binu i proglase najbolju glumicu je bila prava stvar".

Tagovi:
Sve vijesti