Bar postaje ozbiljna kruzing destinacija! (FOTO)

Autor:

Za manje od dva sata u Bar jutros uplovilo oko 3,000 turista!

Bar postaje ozbiljna kruzing destinacija! (FOTO) Foto: MONDO

Prvi put u istoriji, u akvatorij barske luke dana su uplovila dva kruzera u istom danu. Na dokovima “Port of Adria”, pristali su brod “Horizon” španske kompanije Pullmantur brod “Marella Celebration” britanske kompanije Marella Cruises.

Na “Horizonu” je pod Rumiju doplovilo 1.690 španskih i meksičkih turista, dok je “Marella Celebration” dovezla 1.244 turista mahom iz Engleske.

 Tim povodom, TO Bar i kompanija “Port of Adria”, organizovali su svečani doček za putnike i posadu ova dva kruzera.

Ovo je poseban dan za Bar, posebno za nas koji se bavimo promocijom turističkih kapaciteta grada. Prije svega par godina, o Baru kao kruzing destinaciji govorilo se vrlo stidljivo. Danas u Baru imamo dva kruzera sa turistima iz Španije i Velike Britanije. Zahvalan sam našim partnerima u Port of Adria i Global Ports-u, kao i agenciji Allegra za sve njihove napore koji su doveli do ovakvog uspjeha”, rekao je Emil Kukalj, direktor Turističke organizacije Bara.

On je dodao da se danas vidi da Bar apsolutno ima kapacitete da prihvati dva kruzing broda u isto vrijeme.

Imajući u vidu trendove u kruzing industriji da iz proizvodnje izlaze sve veći brodovi, jasno je da Bar kao luka ima kapacitete za njihov prihvat. To je naša velika prednost. Mediteran karakteriše izražena konkurencija u kruzing industriji. Zato je naš cilj da posjetiocima pružimo jedinstven doživljaj boravka u našem gradu”, izjavio je Kukalj.

FOTOGALERIJAOn je naglasio da će TO Bar “kontinuiranim praćenjem zadovoljstva posjetilaca” nastojati da, zajedno sa svim relevantnim akterima, unapređuje turističku ponudu grada.

Pored atraktivnih destinacija i prirodnih ljepota, to se odnosi i na gastronomsku ponudu i kulturno-zabavne događaje, organizaciju sajmova  itd. Jedino konstantnim i zajedničkim radom, direktno u saradnji sa privredom, možemo postići željene rezultate - dužu turističku sezonu i privlačenje visoko-platežnih turista. Turistička organizacija Bar će podržati razvoj kruz turizma i nastaviti da radi na daljim razvojnim planovima kako bi se aktiviralo lokalno stanovništvo i obogatila lokalna ponuda.”, zaključio je Kukalj.

MONDO na najluksuznijem kruzeru na planeti! (FOTO)

Koordinator kruzing aktivnosti u Port of Adria Tanja Novović saopštila je da je ova kompanija sa aspekta bezbjednosti i sigurnosti, kao i operativnog planiranja, zadovoljila sve međunarodne standarde prilikom prihvatanja ova dva broda.

Time potvrđujemo da naša Kompanija u potpunosti prati zahtjeve kruzing industrije i adekvatno na njih odgovara, kako bi smo valorizovali potencijal Bara u ovoj oblasti. U tom smislu, već sada mogu reći da će 2018. godina biti godina velikih postignuća za kompaniju AD Port of Adria. Pored dobijenog ISPS sertifikata, AD Port of Adria je uvela i Integrisani  sistem menadžmenta koji potvrđuje da Kompanija brine o bezbjednosti i zdravlju na radu kao i da će stalno održavati i pospješivati kvalitet usluge zajedno sa standradima koji su temelj našeg uspjeha”, rekla je Novović.

On je istakla da, imajući u vidu da kruzing industrija jedini vid turizma koji bilježi stalan rast, Port of Adria u narednom periodu nastaviće da jača saradnju sa lokalnom samoupravom i Turističkom organizacijom Bar, kao i privrednicima koji u ovome prepoznaju svoj interes.

Na svim evropskim i kruzing sajmovima, Global Ports Holding od prvog dana obezbjeđuje profesionalnu i kvalitetnu prezentaciju Bara, kao nove kruz destinacije u Jadranu. Global Ports Holding je nedavno svom portfoliju pridružio luku Havana pored već prepoznatljivih Barselone, Venecije, Lisabona, Valete, Dubrovnika, Singapura, Malage, Kušedasija itd... Sa sadašnjih 15 luka, Global Ports kao vodeći operator kruzing luka u svijetu nastavlja sa svojom strategijom proširenja na Ameriku i Aziju”, izjavila je Novović.

Doček turista sa dva kruzera obilježio je i nastup folklornog ansambla “Rumija”.

Na šetalištu kralja Nikole postavljen je info pult Turističke organizacije u cilju adekvatnog informisanja turista.

Uz koordinaciju NVO ‘’Klastera turizma i kreativne industrije Bar’’gostima su se predstavili lokalni izlagači sa svojim rukotvorinama.

Ne zove se slučajno Veličanstvena! (FOTO)

Sve vijesti