MONDO na najluksuznijem kruzeru na planeti! (FOTO)

Autor:

Brod Seven Seas Explorer kompanije Regent Cruises,nije ni najveći, ni najbrži, ni najljepši, pa ni najskuplji kruzer na svijetu. Ali je zato najlukzuniji. Pročitajte zašto!

MONDO na najluksuznijem kruzeru na planeti! (FOTO) Foto: MONDO

U kategoriji velikih putničkih brodova koji kruže svjetskim morima, "Seven Seas Explorer" je ono što je Rols Rojs dawn u kategoriji putničkih automobila. Na ovom kruzeru nema 20-ak bazena i sportskih terena spektakularne veličine i dizajna, mega bioskopa i ostalih novotarija koje krase neke od giga brodova iz flote kompanije “Royal Caribbean”. Uprkos tome, krstarenje na “Istraživaču sedam mora” košta više nego na bilo kojem drugom kruzeru.

Cijenu krstarenja na Seven Seas Explorer-u,odredio je luksuz koji ovaj brod nudi svojim putnicima. Između ostalog, on se ogleda i u servisu za jelo koji koriste putnici ovog broda. Na stolovima najboljih restorana ovog kruzera gosti su usluženi na tanjirima koji koštaju i po 450 dolara po komadu sa dizajnerskim potpisom "Versaće"!

Seven Seas Explorer unutra Foto: MONDO


Ovaj detalj samo je početak poduže liste ekstra luksuza koji prati krstarenje ovim brodom. O posebnoj klasi „Seven Seas Explorera“ govori i nevjerovatna kolekcija umjetnina: Na zidovima ovog broda visi preko 2.200 slika od kojih su tri sa potpisom Pabla Pikasa a tu je i nekoliko Šagalovih remek djela! Impresivna je i kolekcija skultpura, kolaža, tapiserija, instalacija u prostoru koje krase unutrašnjost ovog broda.

 Unutašnjost ovog kruzera osvjetljava više od pet hiljada lustera i raznih svjetiljki od kojih većina predstavlja unikatna umjetnička djela.

Za putnike broda na usluzi je biblioteka sa podom presvučenim kožom, dva bazena, ogroman spa i wellnes centar sa fantastičnim pogledom iz klase  čuvenog „Canyon Ranch SpaClub”. Tu je i veliki multifunkcionalni teatar u kojem je u nedjelju 16. aprila kotorski biskup Ilija Janjić održao uskršnju misu.

Pogledajte FOTO GALERIJU:Svi restorani na brodu, po standardima najluksuznijih hotela, različito su dizajnirani i svi koriste specijalno dizajnirani namještaj. Posuđe u ovim lokalima je od najskupljeg porcelana, oplemenjeno  zlatnim dekoracijama.

Pogledajte FOTO GALERIJU: 

Posebnu atrakciju na brodu predstavlja velika bronzana skulptura inspirisana drevnim tibetanskim molitvenim točkom koja se nalazi na ulazu u azijski restoran. Zbog ove nekoliko metara visoke i više tona teške skulpture paluba broda je morala da bude posebno ojačana.

Glavni restoran na kruzeru"Chatreus" specifičan je po tome što je zid sa prozorima  ručno napravljen od pozlaćenih ornamenata u obliku listova. Svaki list ima umetnute komade kristala koji u sadejstvu sa svjetlošću daju u restoranu efekat kao da se nalazite pod samim zalazećim suncem.

Pogledajte FOTO GALERIJU:

O luksuzu “Istraživača sedam mora” svjedoči i podatak da ovim brodom krstari najviše 750 putnika i o kojima brine čak 650 članova posade!

 Osoblje ovog kruzera do maksimuma poštuje poslovnu filozofiju "Regent" kompanije koja je poznata pod imenom "The Tao of Regent" a koja podrazumijeva takad odnos prema gostu da posada predviđa unapred svaku želju i potrebu putnika tokom krstarenja i prije nego što je on sam spozna!  

Ovakav luksuz, podrazumijeva se, plaća se papreno: Sedmodnevno krstarenje na Seven seas explorer košta minimalno 9.000 eura! Za one koji žele dasjete luksuz ove ploveće palate, cijena sedmodnevnog krstarenja je 42,000 eura!

Pogledajte FOTO GALERIJU:Ako je, spram ovih cijena to bitno pomenuti, primjenjuje se sistem “all inclusive”…

Gradnja ovog broda kompaniju Regent Cruises koštala je 450 miliona eura. Nije poznato koliko je plaćena kolekcija umjetnina i posuđe…

Brod teži 55,200 tona, dugačak je 223 a širok 36 metara. Ima 369 superluksuznih apartmana od kojih svaki ima svoj balkon.

Most na Verigama smanjuje broj kruzera u Kotoru?


Brod je kršten na svečanoj ceremoniji u Monte Karlu, a kuma je bila princeza Šarlen od Monaka. Na krštenju Seven seas explorer pjevao je najpoznatiji tenor današnjice Andrea Bočeli.

Najluksuzniji brod na planeti redovan je gost Boke Kotorske. Pogledajte kako izgleda “nevjesta Jadrana” sa palube ovog kruzera:

Tagovi:
Sve vijesti