Kako da preživite upoznavanje s njenim roditeljima

Autor:

Upoznavanje sa roditeljima osobe koju volite ume da bude stresno. Evo kako bi trebalo da se ponašate, ako želite da ostavite dobar utisak.

0
A- A A+
ljubav, zagrljaj, poljubac, par, veza, muvanje, zaljubljeni Foto: MONDO/Stefan Stojanović

Ako je došlo vreme da se upoznate sa njenim roditeljima to je dobar znak da vaša veza ima (nekakvu) budućnost. Postoji, doduše, čitav niz scenarija kao iz najgore noćne more koje verovatno "premotavate" već danima. Šta ako im se ne dopadnete? Šta ako kažete nešto "pogrešno"? Šta ako sve vreme bude ona neprijatna tišina, a vi počnete da se preznojavate kao na ispitu?

Udahnite duboko, ne prilazite komodi na kojoj je kristalna vaza i…

… budite dobar gost.

Nemojte se previše truditi, roditelji su malo kao zlatni retriveri, umeju da "namirišu" očajanje, ali budite pristojan gost. Dakle, boca dobrog vina i buket cveća su ok, ali ne kupujte skupoceno vino i buket od kojeg se nećete videti kad vam otvore vrata.

Osim toga, dovoljno je da se pojavite čisti i ispeglani, da utišate telefon i ne vadite ga iz džepa.

I još jedna sitnica… Nemojte se nuditi da pomognete u kuhinji. Ako ste prvi put gost u kući njenih roditelja, to deluje kao jeftin pokušaj da se ušlihtate. Ali, obavezno nenametljivo pohvalite večeru, ili kolač...

… ne žalite se. Ni na šta.

Ovo je jedna od najčešćih grešaka. Razumemo, želite da impresionirate njene roditelje. Ali, kukanje zbog toga što imate posla preko glave, što morate da radite prekovremeno nije dobar put. Ne žalite se ni na šta. U najboljem slučaju, pomisliće da ste razmaženo derište, u najgorem… slabić koji nije za njihovu princezu.

Ali, nemojte ni da se hvalite, čak ni ako ste nedavno unapređeni. Ima vremena za to. A roditelji ionako uvek osete da li je izabranik njihove devojčice uspešan, inteligentan muškarac ili ne.

… bez razmenjivanja nežnosti.

Čak ni ako inače ne možete da skinete ruke jedno sa drugog. Nikakvi poljupci (ni u obraz), nikakvi zagrljaji u prolazu, nikavi "zalogaji" iz njenog tanjira ili nešto slično. Takve situacije su uvek neprijatne i nemojte da se uvaljujete u to.

… ne mešajte se ako razgovor skrene u neželjenom pravcu.

Ako roditelji počnu da kritikuju vašu partnerku, ako razgovor preraste u porodičnu raspravu, ne mešajte se. Niste porodica. Još. Pokušajte da smirite strasti, ali jednom, ako ne upali, sačekajte da se svi smire, a u međuvremenu gledajte svoja posla.

… ne preterujte sa pićem.

Čaša ili dve vina su ok, ali ne više od toga.

… nemojte očajnički pokušavati da budete duhoviti.

Njeni roditelji nadaju se da će se ispostaviti da imate mnogo lepih osobina. Da ste pouzdani, ljubazni, inteligentni, da vam je stalo do njihove kćerke… Ali znate šta ne žele? Stend-ap komičara. Ne trudite se da razbijete atmosferu šalama. Nećete uspeti, tako da je bolje da i ne pokušavate. Neka razgovor teče prirodno. Biće vremena i za vašu kolekciju viceva. Ako sve bude prošlo kako treba, ovaj prvi put.

… zahvalite se na gostoprimstvu.

Nemojte da "zasednete". Ako ste na pozvani na kafu, sat vremena je OK, ako je u pitanju večera, zadržite se još pola sata, 45 minuta nakon što ste ustali od stola, zahvalite se na gostoprimstvu i krenite.

Sutradan možete još jednom pozvati telefonom (ako se vaša devojka složi sa tim) i zahvaliti se na prijatnoj večeri.

Samo mirno, dakle. I ne prilazite toj kristalnoj vazi.

Ona je ona prava

On je onaj pravi

Sve vijesti