Naxos Records objaviće CD Bulatovića i Nikčevića!

Autor:

Crnogorski gitaristi Srđan Bulatović i Darko Nikčević izdaće u julu CD autorske muzike „The Sea“ /More/ za jednog od najvećih svjetskih izdavača klasične muzike, Naxos Records.

Naxos Records objaviće CD Bulatovića i Nikčevića! Foto: MONDO/Danilo Jauković

Nikčević je kazao da je, pored dva veoma uspješna koncerta u Karnegi holu u Njujorku, na kojima su izvodili isključivo svoju autorsku muziku, izdavanje CD-a jedan od najznačajnijih uspjeha u istoriji crnogorske umjetnosti i kulture jer će se prvi put djela crnogorskih kompozitora naći u katalogu tako značajnog svjetskog izdavača.

"Kao što "The Sea" /more/ povezuje cio svijet, tako i autorska muzika crnogorskih gitarista na razumljiv način povezuje kulturu Crne Gore sa cijelim svijetom", naveo je Nikčević u izjavi dostavljenoj agenciji MINA.

On je kazao da izdanje za Naxos Records, čija distribucija pokriva cio svijet, predstavlja jedan od najznačajnijih doprinosa kulturnom identitetu Crne Gore u svijetu jer su gitaristi izdavanjem albuma postali priznati ne samo kao izvođači, nego, mnogo značajnije od toga, i kao kompozitori i stvaraoci.

Više od četvrt vijeka Bulatović i Nikčević oduševljavaju domaću i inostranu publiku svojim jedinstvenim originalnim kompozicijama, koje dijele zajedničku nit crnogorske tradicionalne muzike, filmske muzike i savremenih muzičkih pravaca, uz flamenko i balkanske ritmove, njihova muzika iznova oživljava nametljive slovenske melodije i atmosferu Mediterana i Bliskog istoka.

Kompakt disk "The Sea" na tržištu cijelog svijeta pojaviće se 13. jula.

Tagovi:
Sve vijesti