Zbogom SP nakon 1. meča: Razlika u klasi!

Autor:

Rukometna reprezentacija Crne Gore u prvoj utakmici baraža za Svjetsko prvenstvo izgubila u Osijeku (32:19), revanš 14. juna u dvorani Verde u Donjoj Gorici će biti samo formalnost

Zbogom SP nakon 1. meča: Razlika u klasi! Foto: MONDO/Anto Baković

Ni igra, ni dobar rezultat, ni bilo kakva nada da se rukometna selekcija Crne Gore može plasirati na Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Dansku i Njemačku! Prosto rečeno, Crna Gora i Hrvatska su dva svijeta kada se priča o rukometu...

Naša rukometna reprezentacija je u Osijeku, u prepunom Gradskom vrtu, izgubila od domaće Hrvatske u prvom meču baraža (32:19) za rukometni Mundijal, pa će revanš u dvorani Verde u Donjoj Gorici 14. juna biti samo formalnost. Jer, ko može da očekuje da će “lavovi“ sa 14 golova prednosti savladati jednu od najboljih selekcija u revanšu.

Kola za našu selekciju su krenula nizbrdo od 20. minuta! Pobjedničku selekciju su do trijumfa vodili Zlatko Horvat i Manuel Štrlek sa po šest golova, dok je gol manje postigao Luka Cindrić. A kod nas najefikasniji su bili Nemanja Grbović sa četiri pogodka, a po gol manje postigli su Stefan Čavor i Miloš Božović.

Prvih 20 minuta Crna Gora je igrala vrhunski rukomet. Dobar napad, sjajna odbrane, loša igra Hrvata. I to su naši “lavovi“ koristili. Igrali su gol za gol protiv favorizovanih “kauboja“, Mile Mijušković je na startu bio odličan na gol crti, a u napadu je glavnu riječ vodio Čavor.

Izabranici Dragana Đukića su čak u 13. minutu imali vođstvo 6:5 golom Rudovića. Međutim, bilo je to prvo i posljednje vođstvo naše rukometne selekcije. Velike nepotrebne rotacije Đukića, umor poslije teških klupskih sezona, neigranje glavnih zvijezda (Borozan, Mijatović, Simić, Lipovina) i očigledna razlika u klasi su odradili svoje.

Nakon 20. minuta, Hrvatska je ubacila u dvije brzine više, a na krilima Cindrića, Štrleka, Horvata, Kozine i drugova su od 8:8 poletjeli na 15:9.

Bili su to crni minuti u igri Crne Gore, jer nismo postigli gol osam minuta (od 21. do 29). Međutim, i kada smo postigli pogodak, družina iskusnog lisca Lina Červara je bila korak ispred, pa je prvo poluvrijeme zavrseno rezultatom 17:10. A crni minuti su tek slijedili! Crnji i tužniji nisu mogli da budu, jer je tokom cijelog drugog poluvremena Crna Gora izgledala kao razbijena vojska.

Jednostavno, činilo se kao da “kauboji“ i “lavovi“ igraju različite sportove...

Razlika je uglavnom bila 12 golova, a onda je Červar u 53. minutu pozvao tajm - aut i poručio momcima: Dajte mi još dva gola. I stvarno je Hrvatska u finišu utakmica imala 14 golova prednosti (32:18). Na kraju, nedostižnih 13 pogodaka (32:19) deficita pred revanš u četvrtak veče...

Sve vijesti