Šta kad od nje čujete "ne volim te više"

Autor:

"Ne volim te više", koje dolazi od žene kojoj ste bili spremni da skinete zvezde s neba verovatno je jedna od stvari koje i najsnažnijem muškarcu mogu da slome srce…

0
A- A A+
razvod, brak, Foto: MONDO/Stefan Stojanović

  Ne vičete jedno na drugo, ne svađate se, sve deluje fino, a onda se ispostavi da vas ona više ne voli. "Odljubila se", kaže, a vi ostanete u čudu. Zašto se to dešava? Kako je moguće da vas više ne voli? Da li ste mogli nešto da uradite da do toga ne dođe, pitate se...

Evo nekoliko najčešćih razloga zbog koji se devojke "odljubljuju":

Ne voli vas više jer joj je dosadno

Jedan od najčešćih uzroka nestanka ljubavi je dosada. Kada ste u dugoj vezi, lako je skliznuti u kolotečinu koja je "sigurna" i - dosadna. Ako još i živite zajedno, počnete partnerku da uzimate zdravo za gotovo, a dani postaju sve više nalik jedan drugom. Probudite se ujutru, popijete brzinsku kafu, odete na pasao, oboje dođete kući umorni, ručate ili večerate i onda vas iskonski neprijatelj emotivnih veza, televizor, uljuljka u san. U takvom razvoju dnevnih događaja nema ništa loše, ako se to dešava s vremena na vreme.

Sa druge strane, kad devojka počne sa setom da se priseća prvih dana veze kad vam ništa nije bilo teško i kad ste svake večeri imali hiljadu i jedan predlog za dobar provod, a suočava se sa rutinom, kraj je na vidiku.

Da biste predupredili ovaj scenario, iznenadite je s vremena na vreme. Rezervišite sto u vašem omiljenom restoranu, sačekajte je posle posla da biste se zajedno prošetali do kuće... Ljubite se kao kad ste bili klinci, na ćošku, u ulazu, kao da se nikada više nećete ljubiti u životu... a seks će te večeri sigurno biti sjajan kao u dobra stara vremena. Toliko da ćete oboje utonuti u san misleći jedno na drugo, pa će i sutrašnji dan biti dobar i sunčan, a ona će jedva čekati da dođe kući s posla i baci vam se u zagrljaj.

Ne voli vas više jer je zanemarujete

Možda ste sigurni da vašoj devojci ili supruzi jasno stavljate do znanja da je volite i da vam je odnos sa njom najvažniji na svetu, ali to ne znači da ste u pravu. Devojke odrastajući "pokupe" čudnu naviku da skupljaju u sebi sitnice koje ih nerviraju, umesto da lepo kažu kad im nešto nije po volji.

To muškarce dovodi na klizav teren, ali nema vam druge. Morate se potruditi da izađete u susret njenim željama čak i kada ih ona nije jasno artikulisala. Da, komplikovano je, i neće vam biti lako, ali i ona se sigurno susreće sa morem vaših nerealnih očekivanja i detinjastih "bubica" zar ne? Dakle, kad mislite da radite sve što treba da bi ona bila srećna - potrudite se još malo.

Ne voli vas više jer je upoznala drugog

Razlozi zbog kojih žene prestaju da vole mogu biti prilično iracionalni, ali kad je o ovome reč, stvar je jasna. Ne možete učiniti ništa. Raziđite se civilizovano, koliko god vam bilo teško – prebolećete, piše portal Ask Men.

Ne voli vas više jer ste se oboje promenili

Svi se mi menjamo vremenom. Možda su vaši ciljevi postali sušta suprotnost onome što ste nekada želeli. Možda više ne može da vas prepozna... Ili se ona promenila, i ne sanja više o karijeri, već želi bebu, a vi biste baš da dogurate do mesta direktora u sledeće dve godine i ne razumete zašto ona to vidi kao problem kad je do juče i sama sanjala o tome?

Kada se to desi, razgovor može da pomogne. Ali pravi razgovor, bez muljanja i prećutkivanja, bez teških reči i uzajamnih optužbi. Saslušajte šta ona ima da vam kaže, podelite i vi sa njom svoje viđenje budućnosti. Možda se nađete negde na sredini, tako da ponovo oboje budete srećni... Ako ne "upali", bar ćete se rastati mirno, bez gorčine.

Deset pristojnih načina da raskinete

Tagovi:
Sve vijesti