Jeste li zadovoljne svojim grudima?

Autor:

Evo kolikim grudima su žene zadovoljne!

0
A- A A+
grudi, dekolte Foto: MONDO

Neke žene bi volele da imaju manje, a neke veće grudi... Sve u svemu, treba uzeti u obzir da su sve grudi različite i sve lepe na svoj način, iako mnoge dame ne misle tako.

Elem, gledajući u proseku, najveći broj žena koje nose C veličinu korpe su zadovoljne svojim grudima - ili barem zadovoljnije od drugih žena.

Nacionalno istraživanje koje je u Britaniji sprovelo Udruženje kozmetičkih hirurga, ispitalo je 871 ženu o mišljenju o svojim grudima.

Oko 39 odsto žena koje nose C veličinu korpe grudnjaka kaže da voli svoje grudi i da im se dopadaju - pored ovog odgovora, bile su dostupne opcije "ne marim za to", "ne volim ih" i "mrzim svoje grudi".

Osim toga, žene koje nose D veličinu su takođe zadovoljne svojim poprsjem, 37 odst žena je reklo da voli tolike grudi, a 34 odsto voli A veličinu.

Sledi E korpa, kojom je zadovoljno 29 odsto žena, a 27 dama voli svoju B veličinu grudi.

Odgovor "volim svoje grudi" dalo je najviše žena koje nose D veličinu korpe - 11 odsto.

Zanimljivo je da je 38 odsto žena, bez obzira na veličinu grudi, reklo da "ne mari" za svoje poprsje, a generalno gledano, oko 25 odsto žena je zadovoljno svojim grudima.

"Ohrabrujuće je čuti da toliki broj žena ima pozitivan stav prema svojim grudima i da je samo 18 odsto ispitanica reklo da bi razmotrile kozmetičku operaciju", kaže predstavnik Udruženja kozmetičkih hirurga Majkl Saul.

Zanimljivo, ovim istraživanje je otkriveno i kako veličina grudi utiče na ličnost žene. One koje imaju najmanje i najveće poprsje smatraju da to ima veliki uticaj na njihov život.

Oko 27 odsto žena koje nose E veličinu korpe smatra da grudi utiču na njihovu ličnost, kao i 25 odsto dama koje nose A ili AA veličinu brushaltera.

Jedna od učesnica istraživanja koja je želela da ostane anonimna, kaže da je morala da nauči kako da se oblači jer, s obzirom na to da ima bujno poprsje, "automatski je smatraju nepristojnom, hiperseksualnom i glupom".

Sa druge strane, jedna žena kaže da bi "imala više samopouzdanja kada bi imala veće grudi".


Sve vijesti