Lakić ispričala policiji šta je vidjela

Autor:

Policija traga za napadačem koji je u utorak veče ranio novinarku Vijesti Oliveru Lakić ispred ulaza zgrade u kojoj stanuje u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog.

Lakić ispričala policiji šta je vidjela Foto: MONDO/Gordana Bojanić

Istražitelji su došli do saznanja da je napadač nosio crni šuškavac i crne bermude, da je srednje građe, proćelav i visok oko 175 cm, pišu Dnevne novine.

 On je nakon ranjavanja Lakić pobjegao prolazom između lokala “Gruman” i “Alpe bar” u dvorišni dio kvarta i nastavio prema zgradama gdje je neosvijetljeno i nema kamera, navodipodgorički dnevnik.

Neposredno prije nego napada Lakić je bila u lokalu Forum u centru Podgorice sa koleginicom Jelenom Jovanović, odvezla je do Starog aerodroma i vratila se kući.

Napadnuta je odmahpo povratku a napadač je pucao sa meta ipo razdaljine.

Pobjeda piše da je policija juče uzela izjave i od Lakić i od Jovanović.

Prema saznanjima Vijesti, tužilaštvo do sinoć nije odlučilo da li će ranjavanje Lakićeve kvalifikovati kao pokušaj ubistva.

Podgoričkom dnevniku iz Uprave policije je nezvanično rečeno da su inspektori, po nalogu više tužiteljke Suzane Milić, pregledali snimke sa nadzornih kamera u blizini mjesta na kom je Lakićeva ranjena.

List navodi da su inspetkori tvrdili da provjeravaju gdje su se i sa kim nalazile njima sumnjive osobe i saslušavaju svjedoke.

Vijesti pišu da će u cilju utvrđivanja da li je napadač imao pomagače koji su pratili novinarku i eventualno mu javili kada je ona iz redakcije krenula ka kući, policija pregledati snimke nadzornih kamera iz centra grada.

Vijesti navode da je izvor ovog lista iz istrage nezvanično rekao da se provjerava u kojim se tekstovima Olivere Lakić može kriti motiv ranjavanja.

Ovo je potvrdio i ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić, koji je juče kazao da su u fokusu istrage svi pojedinci i sve ono što je bilo predmet njenog pisanja.

Vijesti podsjećaju da je Lakić godinama pisala o švercu cigareta, bezbjednosnoj situaciji u zemlji, i izvještavala o gotovo svim pitanjima od značaja.

U januaru, februaru i aprilu, Lakićeva je ponovo pisala o švercu cigareta, zbog kog je i prije šest godina bila meta napada.

Sve vijesti