Međunarodno takmičenje gitarista i u Podgorici!

Autor:

Vlatko Stefanovski član stručnog žirija Electric Guitar Competition powered by Capital Plaza i gost festivala, održaće koncert 24. maja

0
A- A A+

vlatko stefanovski Foto: MONDO, Petar Stojanović

  Montenegro International Guitar Competition – MIGC biće održan od 23. do 28. maja ove godine u Tivtu i Podgorici.

Ovaj projekat predstavlja partnerstvo četrnaest gitarskih festivala iz Evrope koji su fokusirani na davanje podrške protoku mladih talenata na festivalima i pružanje mogućnosti novim klasičnim gitaristima da dopru do širih međunarodnih publika, čime bi im se omogućio transnacionalni rad i pristup novim tržištima.

Takmičenje u Tivtu odvijaće se u 13 kategorija (solo gitara i kamerni ansambli sa gitarom), a finalnu rundu u profesionalnoj kategoriji prenosiće RTCG. Kao i u prethodnim godinama, obezbijeđen je bogat nagradni fond koji, između ostalog, uključuje ručno rađene gitare graditelja Andreasa Marvija i Slavka Mrdalja, D’Addario poklon pakete, dok će Muzički centar Crne Gore i ovom prilikom pobjedniku u profesionlanoj kategoriji omogućiti koncert sa Crnogorskim simfonijskim orkestrom.

Posebnu novinu ove godine predstavlja takmičenje u kategoriji Električna gitara (Electric Guitar Competition powered by Capital Plaza), koje se realizuje u saradnji sa Capital Plaza centrom 23. i 24. maja u podgoričkom Hard Rock Cafe-u. Tom prilikom okupiće se i oni muzičari, naročito pripadnici mlađe generacije, nešto drugačijeg muzičkog usmjerenja, ne samo iz Podgorice i Crne Gore, već i iz drugih gradova regiona i Evrope.

Predsjednik žirija ove godine biće čuveni makedonski gitarista Vlatko Stefanovski, koji će u Atrijumu Capital Plaza centra održati koncert 24. maja.

Pozivaju gitariste svih uzrasta da se prijave i to u dvije kategorije: Električna gitara solo i Akustična gitara i glas.

Prijavni list se šalje najkasnije do 15. maja, a pravilnik o učešću i prijavljivanju može se naći i preuzeti na zvaničnom sajtu Muzičkog centra Crne Gore.

Tagovi:
Sve vijesti