Željko u Splitu: Politika NIJE jača od umjetnosti!

Autor:

Pjevač otvoreno o bojazni pred koncert u Hrvatskoj - da je politika jača od muzike. Dupke puna Arena ga razuvjerila

Željko u Splitu: Politika NIJE jača od umjetnosti! Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Jedan od najpopularnijih muzičara sa ovih prostora Željko Joksimović održao je koncert u prepunoj Spaladium Areni u Splitu, pred više od 12.000 gledalaca. 

"Dobro veče publiko draga! Hvala vam što sa mnom proslavljate rođendan. Da li ste spremni za najbolju žurku ove godine", rekao je Joksimović posle čega se čuo gromoglasan aplauz i vrisak.

  "Nisam te zbog lepote voleo" je pjesma kojom je Joksimović započeo koncert, posle čega su se ređale "Nije do mene", "Libero", "Skoplje Beograd", "Ljubavi", "Supermen". Pravi delirijum je nastao kada je pjevao "Nesanicu", "Miljacku", a vrhunac večeri je bilo izvođenje "Milimetra".

Željko je od organizatora koncerta dobio tortu iznenađenja povodom rođendana, koju je podijelio sa publikom.

Gosti na koncertu su bili Željkovi prijatelji Petar Grašo, sa kojim je otpjevao pjesmu "Utorak" i Tonči Huljić, koji je otpjevao pjesmu "Providenca".

Sa Željkom je u Splitu bila i njegova supruga Jovana.

Željko Joksimović je dan kasnije, govoreći o koncertu u Splitu, snimio video kojim je zahvalio prijateljima iz Arene koji su slavili s njim i otkrio da je pred koncert osećao bojazan da je politika jača od muzike i umjetnosti. "Nije".

Pogledajte video:

Sve vijesti