Evo ko je prvi predao listu za lokalne izbore!

Autor:

Predizborna sezona uoči lokalnih izbora zakazanih za 21. i 27.maj otvorena je danas predajom potpisa za listu Biram Bar.

Evo ko je prvi predao listu za lokalne izbore! Foto: MONDO/Mladen Stojović

Listu predvodi poznati barski privrednik Radomir Novaković Cakan koji poslednje dvije godine obavlja i fukciju predsjednika Skupštine opštine najvećeg crnogorskog primorskog grada.

Simbolično listu sa 37 kandidata za odbornike Biram Bar potpisalo je 1,111 građana (potrebno je 302 potpisa).

Ovo je lista prijatelja koji vole ovaj grad i ujedinili su se oko ideje koju su nazvali Biram Bar. Veoma mi sedopala ideja i zato sam im se priključio jer mislim da sada moji sugrađani imaju opciju da biraju između onih koji će da rade za njih ionih koji će da rade za sebe”, rekao je uoči predaje liste Novaković, inače vlasnik najvećeg lanca sportskih pordavnica u Crnoj Gori.

"Mnogi su me pitali uoči predaje liste šta je 'Biram Bar', stranka ili građanska lista. Ovu priliku koristim da odgovorim svima - ovo nije ni građanska lista ni stranka, ovo nije ni crnogorski, ni srpski, ni bošnjački , ni hrvatski skup, već grupa građana Bara koji žele dobro svome gradu bez obzira na vjersku u nacionalnu pripadnost", rekao je Novaković.

Izvor: MONDOOn je dodao da je 1,111 potpisa koji su predati Opštinskoj izbornioj komisiji tek polovina od broja građana Bara koji su potpisali podršku listi Biram Bar.

Druga na listi koja ima preko 40 odsto žena je Irina Dabović, jedan od osnivača Biram Bar.

"Naša kampanja će biti pozitivna i okrenuta građanima Bara.’ naglasila je Irina Dabović, jedan od osnivača Biram Bar. ’Mi želimo da se u skladu sa našim sloganom Nove ideje – bolja rješenja takmičimo sa drugima u predlozima kako riješiti problem nezaposlenosti, odlaska mladih, loše infrastrukture i bolje zdravstvene zaštite. Nas ne interesuju politička prepucavanja i rasprave", rekla je Dabović nakon predaje liste. 

Predsjednik opštinske izborne komisije Dragan Simović rekao je da je poslednji rok za podnošenje lista 2.maj do 24 sata. Kako sada stvari stoje na predstojećim loklanim izborima u Baru učestvovaće oko 12 partija i lista.

Na nedavno održanim predsjedničkim izborima u Baru pravo glasa su imali 38.379 građana. 

Lokalni izbori održaće se 27. maja u 10 gradova: Podgorici, Baru, Bijelom Polju, Pljevljima, Danilovgradu, Opštini Golubovci u okviru glavnog grada, Kolašinu, Rožajama, Šavniku, Žabljaku i Plavu.

Nedjelju ranije, izbori će se održati u Plužinama.

Jedini Crnogorac koji je dao gol Petru Čehu

Sve vijesti