Najbolja mjesta za posjetu na Balkanu: DURMITOR

Autor:

Digitalni časopis za putovanja, Trips to discover, uvrstio je Nacionalni park (NP) Durmitor među deset najboljih mjesta za posjetu na Balkanu.

Najbolja mjesta za posjetu na Balkanu: DURMITOR Foto: Mondo/Nikoleta Vukčević

Pored NP Durmitor, na listi su se našli i Kotor, NP Plitvice i Dubrovnik, Bledsko jezero i Ljubljana, Mostar, Veliko Tarnovo u Bugarskoj, Albanija i Transilvanija u Rumuniji.

“U članku se navodi da je Balkansko poluostrvo područje koje nudi bogastvo nevjerovatnih turističkih destinacija sa svojim različitim kulturama i predivnim pejzažima”, saopšteno je iz Turističke organizacije Žabljak.

Za NP Durmitor, između ostalog, navodi se da se prostire preko durmitorskog planinskog vijenca i uzanog pojasa koji vodi ka istoku duž rijeke Tare, kao i da je prepoznat po svojoj apsolutno čarobnoj ljepoti.

Ovo nije Švajcarska, ovo je...Pored planinskih vrhova, rijeke Tare i Crnog jezera, časopis je naveo i Ledenu pećinu kao jednu od posebnih atrakcija u NP Durmitor.

“Ljubitelji boravka u prirodi zainteresovani su za pješačke i biciklističke staze, osvajanje planinskih vrhova, rafting rijekom Tarom, obilazak Crnog i ostalih planinskih jezera i sportski ribolov”, dodaje se u tekstu.

Suzom Evrope! (FOTO, VIDEO)