Milica Dabović: "Ispričali su mi svašta..."

Autor:

Nekada "samo" košarkašica, a sada majka, "čovjek, trener, borac", kako sama za sebe kaže, poslala je poruku svim drugim majkama...

0
A- A A+

Milica Dabovićje krajem decembra 2017. rodila svoje prvo dijete - sina Stefana. S obzirom na to da se nije udala za oca, kako je najavljaivala, i da sa njim čak nije ostala ni u vezi, košarkašica sada sama podiže svoje dijete.

Tim povodom se na Instagramu obratila svim samohranim majkama:

"Nisu mi rekli najvažnije, a ispričali su mi svašta. Svako ste treba da zna koliko je samo jendoj majci bilo teško da istraje u ovim - njenim mjesecima. Samo ona zna kako je provela tih, njoj najvažnijih devet mjeseci zarobljenih u svom tijelu i radeći ono što ni u ludilu nisam pomislila, i jesti ono što mi nikada palo na pamet nije :) a isto tako bila najsrećnija onog trenutka kada nisam postojala svjesna sebe, svog tijela, razmišljanja, misli, energije, moći i muškarca koji je rastao u meni, i već taman bio cijeli moj univerzum", napisala je Milica i dodala:

"Često sam gledala oko sebe... i jedna žena mi je bila srećna, neka tužna, neka usamljena, bogata, paranoična, bespomoćna, zadovoljna, voljena, ali opet na svijet donijela ono najdragocjenije i najvoljenije biće na svijetu, a svoje, svoje krvi i svoje duše! Sve sam svela na tu jednu riječ: Stefan".

Milica dalje piše da se divi svojoj majci, ali ali svim drugim majkama, naročito samohranim:

"Divim se svojoj majci, divim se svim mladim i manje mladim majakama koje me prate, a beskrajno sam zahvalna onim samohranim majkama koje pod ovakvim okolnostima i uslovima u ovom surovom svijetu podižu svoju djecu same, a opet vjeruju u ljubav, vjeruju u onog pravog, jer pomozite mi pa mi recite koja je žena htjela da ostane sama!!?? Vi ste najveći heroji!! Tako sam gledala i svoju majku od malih nogu ali od prije mjesec dana saznala sam i odgovor zašto??? Sada gledam... tako sebe i vas i divim nam se... kako god, gledam divne žene, majke, carice, kraljice, ostanite tako dobre, snažne, pažljive, budite srećne, hrabre, voljene, istrajne, budite dobri ljudi! Ovo stvorenje koje nam je poslato ne zaboravite da je izabralo nas!!"

I na kraju, Milica se obratila i djeci:

"A vama djeco sam uvijek i zauvijek tu da riješavamo probleme i problemčiće... sada kao žena, majka, čovjek, trener. Borac!!! Volim vas..."

Sve vijesti