Tivćani praznuju na rivi od Božića do Božića!

Autor:

Turistička organizacija Tivta najzaslužnija što će “na lijepom plavom Jadranu” tokom novogodišnjih i Božinih praznika biti najviše muzičkih zvijezda regiona!

Tivćani praznuju na rivi od Božića do Božića! Foto: MONDO/Turistička organizacija Tivat

Višednevno novogodišnje praznovanje na otvorenom uz prigodan muzički program i prateći gastro i vizuelni sadržaj postao je minulih godina uobičajn na trgovima najvećih crnogorskih primorskih gradova.

Ove godine u Tivtu su odlučili da pomjere granicu i na ovom planu i to organizacijom petnaestodnevnog novogodišnjeg programa na gradskoj rivi Pine! Praznovanje počinje danas i završava se 7. januara.

Novogodišnje praznovanje na tivatskoj rivi ima kalendarsku simboliku, s obzirom da “spaja” katolički i pravoslavni Božić.  Sadržaj programa odgovara novom ruhu grada koji iz godine u godinu hita ka tituli najljepšeg na crnogorskom primorju ali i prazničnim običajima pa će tako za katolički Božić nastupiti po mnogima najveselijeg dalmatinskog benda Trio Gušti, dok će štimung u noći pravoslavnog Božića biti zadužena srpska folk diva Ana Bekuta.

Tivat Foto: MONDO/Turistička organizacija Tivat


Za atmosferu u najluđoj noći i “reprizi dočeka” Turistička organizacija Tivat je angažovala vodeće kantautore iz Hrvatske i Srbije Zlatana Stipišića Gibonnija i Željka Joksimovića. Reputacija pop umjetnika iz Splita i Beograda daje Tivtu status “novogodišnje prijestonice” makar na crnogorskom dijelu jadranske obale…

Program počinje danas Božićnim bazarom dok je koncert grupe Trio Gušti zakazan za 22:00. Zvijezda drugog dana novogodišnjeg praznovanja u Tivtu je Bane Nedović, trećeg grupa Toć, četvrtog Tribute bend James Brown. Petak je rezervisan za tamburaše od popodnevnih do ranih jutarnjih sati, dok će u subotu atmosferu na rivi zagrijati Danijel Alibabić.

Trgovi spremni za doček Nove, koji je najljepši?


U najluđoj noći atmosferu će, prije koncerta Gibonnija zagrijati Trubute band Red Hot Chili Peppers.

Prvi dan 2018.godine na gradskoj rivi biće u duhu ozbiljne klasične muzike kroz koncert pod nazivom “Na lijepome plavom Jadranu” koji počinje u 13 sati. Uveče će na binu Željko Joksimović kome će nastup uljepšati vodeća tivatska pop zvijezda Nina Petković.

Dan kasnije zakazan je koncert Nede Ukraden, uz Beyonce band i DJ podršku.

Treći januar na rivi biće praznik za ljubitelje duvačke sekcije, dok će dan kasnije biti organizovan šou program “Uz Žiku nikad nije kasno”. Petog dana 2018. štimung je povjeren “Senkinoj đeci”,  a dan kasnije pop bendu Inspiracija.

Program završava na pravoslavni Božić koncertom Ane Bekute.

Izvor: YouTube