ANKETA: Na kojem trgu je najbolji doček Nove?

Autor:

Crnogorsko primorje i ove godine će biti jedna od glavnih destinacija u regionu za doček Nove godine. Većina gradova na obali sprema doček Nove na trgu, naravno i reprizu.

ANKETA: Na kojem trgu je najbolji doček Nove? Foto: MONDO/Anto Baković

Veselo za novogodišnje praznike biće po običaju u Baru. Treću godinu zaredom Turistička organizacija i Opština Bar organizuju “Novogodišnji hepening”, koji počinje 28. decembra i završava 1. januara. U programu će učestvovati izvođači različitih muzičkih žanrova: etno, narodne, pop i rok muzike iz Bara, Crne Gore i regiona. Prva tri dana program će počinjati u 19h i trajaće do 22h, a 30. i 31. decembra program za najmlađe kao i koncert klasične muzike počeće u 12h, i koncerti od 21.30h.

Pored muzičkog dijela, na trgu Vladimira i Kosare koji će biti okićen i ukrašen, posjetioci će moći da degustiraju i kupe barske specijalitete na štandovima koji će krasiti trg u novogodišnjoj noći.

TO Bar će u saradnji sa hotelima i turističkim agencijama pripremiti sedmodnevni, petodnevni i trodnevni aranžman koji će biti dostupan svima koji žele novogodišnje praznike da provedu u Baru.

Novogodišnji hepening ovog puta trajaće od 28. decembra do 1. januara i prva tri dana biće 100 odsto barski, a u najluđoj noći i “reprizi” dočeka epitet barskog neće imati samo regionalna mega zvijezda Marija Šerifović i bend koji uživa status kultnog među jugonostalgičarima - Plavi Orkestar.

Prije koncerta Marije Šerifović nastupiće jedan od najboljih izvođačkih bendova u regionu, barska rok grupa Akademija. Za prvi dan 2018. godine zakazan je koncert kultnog sarajevskog benda Plavi Orkestar uoči kojeg će nastupiti po mnogima najbolji folk sastav iz Crne Gore, takođe sa prefiksom barski – Padrino bend.

Najekskluzivniji doček na Trgu očekuje se u Budvi. Doček Nove će i ove godine u crnogorskoj turističkoj metropoli biti organizovan na platou ispred zidina starog grada. 

Program počinje 29. decembra, kada će na centralnoj bini ispred starogradskih bedema nastupiti poznata hrvatska rok grupa Hladno pivo i popularni beogradski sastav S.A.R.S. Dan kasnije, 30. decembra, muzički program nastavlja se nastupom Bajage i instruktora.

U najluđoj noći organizaotori su se potrudili da dovedu trenutno najpoznatiji tribute bend „Queen real tribute“, bend iz Beograda, zaljubljenike u kultni britanski rok bend „Queen“.

Nakon njih, kao zvijezde večeri nastupiće Bijelo dugme. Prvog januara na starogradskom trgu nastupiće hrvatski hip hop sastav Elemental, a iste večeri popularni bosanskohercegovački bend Dubioza kolektiv.

Novogodišnji program u Tivtu odvijaće se pod nazivom “Welcome to the Party”. i trajaće od 23. decembra ove do 7. januara naredne godine!

Tivćane i njihove goste će u najluđoj noći na trgu zabavljati najpoznatiji dalmatinski kantautor Zlatan Stipišić Džiboni. Prvog januara nastupiće vodeća muzička zvijezda regiona Željko Joksimović. U Tivtu će se praznovati i 2. januara kada će okupljene na trgu zabavljati Neda Ukraden.

Za doček Nove godine u Kotoru 2018 planirano je mnoštvo dešavanja. Kotor se izgleda vraća starom duhu kao najbolji grad za doček Nove godine.

Opština Kotor i Turistička organizacija (TO) tog grada za Novu godinu organizuju dvodnevni rok spektakl sa, nekim od najzvučnijih imena domaće i regionalne muzičke scene. Nastupiće ukupno 10 izvođača.

Na kotorskom gradskom trgu 31. decembra u periodu od 19h do 03 ujutro nastupiće Električni orgazam, Partibrejkersi, Rambo Amadeus, Letu štuke i Light under the Black Mountain, dok je 1. januar rezervisan za Disciplinu kičme, Let 3, Obojeni program, Stray Dogg i Veliki prezir.

Program dočeka Nove godine u Herceg Novom trajaće četiri dana. Program počinje u subotu, 30. decembra Novogodišnjim slatkim bazarom u pječaškoj zoni u centru grada. Na ovom bazaru od 10 sati ujutro, tokom sedam dana svi domaći i posjetioci imaće priliku da probaju domaće kolače i slatkiše lokalnih proizvođača.

Program glavne večeri Dočeka Nove godine, 31. decembra počinje u 21 sat kada će se na binu u Parku Boka popeti poznata grupa Senkina djeca, a u 2018. godinu Novljani i gosti će ući uz jednog od najboljih kantautora na Balkanu, Vlada Georgieva. Prvog dana 2018. godine koncert na otvorenom počeće u 21 sat kada će na binu u Parku Boke izaći bokeljski bend Sinhro. Zvijezda te večeri biće beogradski pop-rock sastav Van Gogh, koji će nastupiti od 23 sata. Drugog januara na istom mjestu slijedi koncert Novljanina Dragoljuba Đuričića, koji će sa svojim bendom Balkanska lavina nastupiti od 21 sat, dok će od 22 sata binu preuzeti beogradski pop muzičari Tropico band.

Doček Nove na trgu biće organizovan i u Podgorici. Na Trgu Nezavisnosti u najluđoj noć nastupiće Toni Cetinski. Prve večeri 2018. godine, sugrađane i goste Podgorice zabavljaće Vlatko Stefanovski, a novogodišnji program spektakularnim koncertom zatvoriće Sergej Ćetković.

Dakle, šta mislite, u kojem gradu će imati najbolji program za novogodišnje praznike? Glasajte:

 Koji grad sprema najbolji novogodišnji program na trgu?


Sve vijesti