Ratnici ISIS-a se vraćaju u Crnu Goru!

Autor:

Sa bliskoistočnih ratišta svojim domovima vraća se devet ratnika Islamske države!

Najmanje devet boraca Islamske države koji su ratovali u Sirji do kraja godine vratiće se u Crnu Goru, piše Dan.

Podgorički dnevnik navodi da je ove informacije dobio iz više izvora i koje su našim bezbjednosnim službama dostavljene od strane partnerskih evropskih organzacija.

Povratnici će biti pod stalnim nadzorom naših službi, kao što je slučaj i sa nekoliko boraca ISIS-a koji se ranije vratili sa bliskoistočnih ratišta.

 Dan navodi da se prate njihovo kretanje i kontakti kao i da ANB i Uprava za organizovani kriminal i suzbijanje terorizma prati uz njih i rad više od deset nevladinih organizacija koje djeluju u Crnoj Gori zbog sumnjivih donacija iz Austrije i zemalja Biskog istoka.

Prateći tokove novca i aktivnosti ovih NVO, Agencija za nacionalnu bezbjednost je došla do saznanja da većinu finansijski sredstava ove NVO dobijaju od organizacija bliskih ISIS-u, teda ih korist uglavnom za propagiranje radikalnog islama.

Sve NVO koje su pod lupom ANB-a uredno su registrovne u Ministarstvu unutrašnjih poslova a njihovi osnovni podaci se mogu naći u centralnom registru, navodi Dan i dodaje da većina, međutim, nije navela kontakt telefon ili mejl.

Od ukupno 18 NVO koje zbog sumnji da su povezane sa ISIS-om prati ANB, čak četiri imaju centralu u Baru, koliko ih ima i u Podgorici. Sjedište tri je u Ulcinju, dvije u Plavu, Pljevljima i Rožajama i jedne u Bijelom Polju.

U Baru i Podgorici su formirani i tzv paradžemati koji okupljaju omladinu, koristeći humanitarne aktivnosti kao paravan,pokušavajući da u svoje redove integrišu što više sunarodnika.

ISIS stoji iza 18 NVO u Crnoj Gori!?

ISIS zove Albance: Vukovi, koljite za Božić!

Sve vijesti