Dvonedeljna praksa u Podgorici rešava krizu u VMŠ!

Autor:

Na pomolu rešenje krize vezane za nastavu na Višoj medicinskoj školi - studentima ponuđena dvonedjeljna praksa u Podgorici.

0
A- A A+
patologija, medicinski fakultet, laboratorija, mikroskop, mikroskopi, medicina, laborant Foto: Mondo/ Goran Sivački

  Medicinski fakultet ponudiće studentima VMŠ da dvije nedjelje u semestru borave u Podgorici i obavljaju praksu u laboratorijama te ustanove i u Kliničkom centru, saznaju Vijesti.

 Prema nezvaničnim informacijama podgoričkog dnevnika sa Univerziteta Crne Gore, ukoliko bi bio postignut ovakav dogovor ostatak semestra bi bio rezervisan za nastavu u Beranama. 

Kompromisni predlog, trebao bi se sledeće nedjelje nađe na dnevnom redu Vijeća Medicinskog fakulteta.

Aktuelni raspored časova, predviđa praktičnu nastavu (tri dana) u Podgorici i teorijsku (dva dana) u Beranama. Studentski parlament je prošle nedjelje saopštio da je taj model neodrživ, te da je fizički izuzetno naporno da studenti gotovo svakodnevno putuju na relaciji Berane-Podgorica.

Studenti VMŠ su minule nedjelje, tokom sastanka sa vršiocem dužnosti rektora Danilom Nikolićem, saopštili da je neophodno da se nađe rješenje “koje će organizaciju nastave na Visokoj medicinskoj školi učiniti efikasnom”, podsjećaju Vijesti.

Kriza nastala zbog problema organizacije nastave na VMŠ završena je smjenom Radmile Vojvodić sa mjesta rektora UCG. Ona je tvrdila da je VMŠ akreditovana isključivo za Podgoricu sa nastavnom bazom u KC, dok je Vlada Crne Gore bila stava da ustanova treba da ostane u Beranama. 

Sve vijesti