OVO rade emocionalno inteligentni muškarci

Autor:

Ako se vaš partner ovako ponaša, imali ste sreće...

0
A- A A+

  Jednorozi postoje. Možda.

Emocionalno inteligentni muškarci su jako retki, pre svega zbog toga što je društvo tako da dečake odgajamo da ne pokazuju emocije. A onda se posle čudimo zašto ne umeju da se nose sa sopstvenim osećanjima kad odrastu...

Ako ste imali sreće da "naletite" na emocionalno inteligentnog muškarca, zaljubite se u njega i još se i on zaljubi u vas, radujte se! Vaša veza biće jedna od retkih zdravih, stabilnih i srećnih u današnje vreme.

Evo koja ponašanja ukazuju na to da ste naleteli na tu "retku zverku", a ako svog partnera prepoznate, eto razloga da ga volite još više.

Pročitajte i ovo: Da li ste emocionalno inteligentni?

Ne ponaša se kao da mu dugujete nešto zato što je ljubazan prema vama

Emocionalno inteligentni ljudi su fini zato što su - iznenađenje! - zaista fini. Da, i to je moguće. Ako je on ljubazan i pristojan, ako se lepo ponaša prema vama a ne smatra da mu zauzvrat "dugujete" seks, velike su šanse da je emocionalno inteligentan.

U vašoj vezi nema nikakvog zlostavljanja

Ovo je jedan od najočiglednijih signala emocionalne inteligencije. Muškarci koji partnerke kinje psihološki ili fizički daleko su od emocionalne inteligencije, a nisu ni zdravi. Ni emotivno ni mentalno.

Kada je zabrinut ili uznemiren, on razgovara sa vama o tome što ga muči i govori vam kako se oseća

Ako ima neku nedoumicu, ako je zabrinut zbog nečega u vašem odnosu, on će vam to reći. Ako primeti da vaša veza ide u nekom smeru koji mu se iz bilo kog razloga ne dopada, to će vam reći. Ako ga brine A, B ili C, to će vam reći. Zašto? Zato što ume emocije da prepozna, imenuje, da se nosi sa njima i da o njima razgovara. Eto zato.

Generalno probleme pokušava da reši asertivno

Asertivno ponašanje je jasan indikator da imate posla sa zrelom osobom, koja ume svoje potrebe da iskaže na pristojan način, i ume da gradi zdrave odnose sa ljudima. Ako se ne ponaša kao "kralj zamka", velike su šanse da je on vredan truda, vredan maštanja o zajedničkoj budućnosti.

O sebi ne govori kao o "dobrom momku"

Muškarci koji su istinski zreli, socijalno i emocionalno inteligentni ne pate od sindroma "dobrog mladića". Nećete biti obasuti romantičnim bljuvotinama niti onim gestovima iz priručnika za udvaranje iz '50. godina prošlog veka, jer on shvata da žene nisu "aparati" koje treba hraniti finim manirima umesto novčićima. On će se ponašati prema vama kao prema ravnopravnom biću.

Možete sa njim da razgovatate o svemu, i o lepim stvarima i o onome što vas brine

Emocionalno inteligentni muškarci ne guraju probleme pod tepih. Umeju da slušaju, umeju i da iskažu verbalno svoja osećanja. I ako ste u vezi sa jednim takvim, verovatno neće biti tog problema koji ne možete da rešite razgovorom.

Nikad ne pribegava emocionalnim ucenama

Samo ogorčeni, besni, isfrustrirani muškarci koriste se ovim "ako me voliš, onda ćeš..."

Ako nikad to nije izgovorio, to je to. On je - onaj pravi.

Sve vijesti