eZdravlje - evo kako da zakažete pregled

Korisnici Fonda za zdravstveno osiguranje od ponedeljka mogu koristiti novi sistem zakazivanja kod izabranog doktora - aplikaciju i portal eZdravlje.me. Evo kako to funkcioniše.

0
A- A A+
penzioner penzioneri dom zdravlja Foto: MONDO/Gordana Bojanić

Pristup portalu je moguć putem web adrese www.ezdravlje.me ili odgovarajuće mobilne aplikacije (eZdravlje.me).

Da biste koristili ovaj servis, neophodno je da se obratite svom izabranom doktoru kako biste dobili odgovarajući PIN kod. Prijava se obavlja ukucavanjem broja zdravstvene knjižice (desetocifreni broj koji je upisan na prvoj strani zdravstvene knjižice), i PIN koda. Za osobe ženskog pola koje imaju dva izabrana doktora (izabranog doktora za odrasle i izabranog doktora za žene) lozinku (PIN) dodjeljuje jedan od ovih izabranih doktora i jedinstvena je za eZakazivanje.  

eZakazivanje omogućava online zakazivanje posjete, kao i provjeru, otkazivanje ili promjenu zakazanih termina, a na ovaj način se ne mogu zakazati preventivni pregledi (savjetovališta za djecu i vakcinacija) i kućne posjete izabranih doktora.

Mobilnu aplikaciju za Android OS možete preuzeti preko Google Play Store-a, dok će preuzimanje mobilne aplikacije za IOS biti omogućeno uskoro na iTunes App Store-u.

Pregled kod izabranog doktora u podgoričkim domovima zdravlja putem nove aplikacije, koja funkcioniše od ponedjeljka, zakazalo je 160 pacijenata, dok je pin kod koji je neophodan za pristup ovom onlajn servisu dobilo njih oko hiljadu.

 Od 15. juna ove godine, na snazi je novi sistem po kom izabrani ljekari zakazuju elektronskim putem specijalističke preglede u Kliničkom centru Crne Gore kod izabranog ljekara specijaliste. Takođe, pregled kod izabranog doktora možete zakazati i preko Viber aplikacije Doma zdravlja na broj 067 300 931.

Elektronsko zakazivanje pregleda: Dobro ili ne?

Tagovi:
Sve vijesti