Ne dvoumite se: Kraj je ako...

Autor:

Prekidanje veze nikada nije lako, a najmanje onda kada niste sigurni da li treba to da uradite. Evo nekih slučajeva u kojima uvek treba da "presečete" i krenete svojim putem.

0
A- A A+

  Bračni terapeut Linda Kerol izdvojila je nekoliko razloga zbog kojih istog trenutka treba da raskinete ljubavnu vezu.

Kada je partner nasilan

Nije važno da li je nasilje fizičko, verbalno, seksualno, emocionalno. Treba da odete.

Kerolova dodaje da čak i parovi koji imaju ozbiljne probleme u vezi mogu da smisle način kako da ih reše i da funkcioniše zajedno, ali nasilje se može rešiti jedino tako što ćete zaštiti sebe i otići iz takve veze.

Partner vas stalno laže i ljubomoran je

Terapeut kaže da je za "crveni karton" konstantna ljubomora, a za "žuti karton" ako su ljubomorni zapravo samo loš trenutak.

Uradili ste sve što ste mogli

"To što ste uradili sve što ste mogli, a veza i dalje ne funkcioniše, ne znači da je neko od vas loš. Možda jednostavno niste dobro izabrali ili ste se promenili – ono što vam odgovara u 22. godini života, možda vam ne odgovara u 40", kaže ona.

Da bi bilo koja veza funkcionisala, potrebno je uložiti dosta truda, ali ako ni nakon toga ne ide, možda je bolje da ne gubite vreme.

Duboko u sebi znate da je kraj

"Kada duboko u sebi ‘jednostavno znate’ da je kraj, raskinite", kaže terapeut.

Nije reč o iznenadnom osećaju da "ne možete da podnesete" parntera kada uradi nešto što vas nervira. Ni onda kada pomislite "radije bih bio/la sam/a" kada ponavljate istu priču stoti put.

Terapeut, međutim, izdvaja i jedan veoma loš razlog za raskidanje veze: vaš partner je samo običan čovek.

Ako niste ludo zaljubljeni svakog dana ili ako vas nervira neka sitnica koja vam je na početku veze bila simpatična, to nije definitivan znak da treba da raskinete.

Tačnije, eksperti za veze kažu da je sasvim normalno da se u braku ili drugoj vezi povremeno osećate "zarobljeno", frustritano, da vam sve to dosadi…

Sve vijesti