Bar obara rekord po broju turista!

Autor:

Prvi statistički podaci na početku udarnog dijela turističke sezone u Baru ukazuju da će grad pod Rumijom ovog ljeta oboriti record po broju turista!

Bar obara rekord po broju turista! Foto: MONDO/Mladen Stojović

U Baru je 30. juna boravilo 9,670 registrovanih turista što je pet odsto više nego lani u isto vrijeme. Ovaj podatak, kao i oni vezani za broj turista koji su boravili u ovom gradu tokom prvih pet mjeseci ove godine, ukazuju na to da saldo ove sezone biti bolji nego lani kada je oboren record po broju turista koji su boravili u Baru!

 “Prema zvaničnim podacima MONSTAT-a za pet mjeseci ove godine bbarsku opštinu je, u hotelima I drugom kolektivnom smještaju, posjetilo 10,683 turista što je 14,22 odsto više nego u istom period prošle godine. Još bolji rezultat ostvaren je na planu broja noćenja, jer je povećanje u tom segment 45,06 odsto više nego u istom period lani”, rekla je direktorica TO Bar Neda Ivanović na konferenciji za medije organizovanoj povodom najave 11. Ljeta sa zvijezdama.

Na osnovu pokazatelja broja gostiju u predsezoni i interesovanja od strane turopoeratora, turističkih agencija i individualaca na sajmovima, putem internet i u direktnoj komunikaciji očekujemo da će se nastaviti pozitivan rend i u glavnoj turističkoj sezoni”, dodala je Ivanović.