Evo ko nastupa na 11. Ljetu sa zvijezdama u Baru

Autor:

Iz Turističke organizacije Bar najavili burno muzičko ljeto u gradu pod Rumijom!

Evo ko nastupa na 11. Ljetu sa zvijezdama u Baru Foto: Mondo/Mladen Stojović

Iako su se minulih deset godina na jednom od najljepših šetališta na južnom Jadranu “izređale” gotovo sve muzičke zvijezda regiona, 11. manifestacija Turističke organizacije Bar  “Ljeto sa zvijezdama” opravdaće ime, utisak je, više nego bilo koja ranije! Zbog činjenice da u Bar ovog ljeta stiže najveća pop zvijezda sa eks YU prostora Željko Joksimović, ali i dva kultna beogradska RnR benda Van Gog i Ortodox Kelts, najpoznatiji vokal Bijelog Dugmeta Željko Bebek, kao i najnagrađivaniji trubački sastav regiona Big Bend predvođen legendarnim Dejanom Petrovićem.

 Lista zvijezda se, naravno, ne završava na ovim imenima – koncert na Šetalištu Kralja Nikole imaće ljetos i ikona etno muzike Biljana Krstić, Ničim izazvani, Iskaz… 


Nakon nezaboravnog koncerta koji su imali ljeta 2015. Iz TOB-a su se odlučili da i ovog ljeta na manifestaciju dovedu neumorne rok asove –YU grupu, dok je za ljubitelje folka obezbijeđen nastup Ane Bekute.

YU grupa će, istina, održati koncert na drugoj lokaciji - u Ulici Vladimira Rolovića,i to već ove subote. Na istom mjestu zakazana je i svirka Ansambla Toć i Benimana.

Naravno, ni ovo Ljeto sa zvijezdama neće proći bez muzičke elite grada pod Rumijom pa će veče etno muzike otvoriti grupa Zora, dok će iste noći kada i Dejan Petrović i njegov Big Bend predavanje iz žive svirke imati najbolji izvođački sastav sa ovih prostora Akademija. 


Ova manifestacija doprinosi prepoznatljivosti Bara po kvalitetnoj ponudi a turisti mogu pored zabave upoznati, degustirati i kupiti proizvode karakteristične za ovo područje. Kao i ranijih godina koncerti će se održavati na starom mjestu, na šetalištu Kralja Nikole. Takođe, ponovo imamo zvijezde sa EX YU prostora, i pokrivene gotovo sve muzičke popularne žanrove”, prokomentarisala je direktorica TOB-a Neda Ivanović.

Kao novitet u ponudi manifestacije, ona je istakla reli oldtajmera nedavno otvorenom panoramskom rutom Bara u okviru hepeninga koji TOB organizuje zajedno sa Oldtimer klubom Bar a u okviru kog će se u Ulici Vladimira Rolovića održati koncert hercegnovoskog ansambla Toć, Benimana sa Jamajke i YU grupe.

Ovo je prvi po redu oldtajmer skup u organizaciji novoosnovanog Oldtajmer kluba Bar i TOB-a u okvriu kojeg imamo “Rally između dvije obale”. Za sada smo obezbijedili nastup 40-k oldtajmera iz Crne Gore, uz nadu da će sledećih godina biti I učesnika iz inostranstva”, rekla je ispred Oldtimer kluba bar Jovana Pekić.

Dan ranije, na Šetalištu kralja Nikole održaće se Party Bus, muzički hepening u okviru kojeg će nastupiti bendovi.

Party Bus je zapravo jednodnevna manifestacija u okviru koje muzičke zvijezde autobusom putuju i upoznaju atraktivnosti gradova u kojima nastupaju. Tako će članovi bendova Ničim izazvan, Orthodox Celts i Iskaz doputovati autobusom i obići Stari grad, Staru maslinu I druge znamentisoti Bara, a uveče održati koncert na šetalištu Kralja Nikole”, rekla je Sandra Vahtel iz NVO Sinteza koja stoji iza projekta Bus party.

Izvor: YouTube

Bar obara rekord po broju turista!