Ponovo radi linija Bar-Bari! (FOTO, VIDEO)

Pet dana nakon što je Sveti Stefan 2 odplovio na rezanje, u barsku luku uplovio je „Dubrovnik“ brod riječke Jadrolinije koji će bar do kraja ove godine pokrivati liniju Bar-Bari-Bar.

Ponovo radi linija Bar-Bari! (FOTO, VIDEO) Foto: MONDO/Mladen Stojović

„Dubrovnik“ nije zakasnio na svoje pro uplovljavanje u Luku Bar – tačno u 8 sati brod je uz uobičajeni pozdrav sirenom prošao lučki ulaz a potom priliično brzo pristao uz gat 5, gdje će biti na vezu dva puta nedjeljno tokom ljetnje sezone i jednom u vansezonskim mjesecima.

Brod će uporedo pokrivati liniju Bar-Bari-Bar ali i Dubrovnik-Bar.  Poput svojih prethodnika, brod će isplovljavati u 22 sata uveče a uplovljavati u 8 sati ujutro.

Izvor: YouTube


“Dubrovnik” je dugačak 122,06 metara, širok 18,82 metara a visok 12,55 metara sa gazom 4,83 metara. Kreće se brzinom 20 čvorova, a maksimalan kapacitet putnika mu je 1300 osoba. Kapacitet vozila iznosi  300 automobila.

 Brod ima 148 kabina s ukupno 457 kreveta i 384 avio sjedišta. Posjeduje restoran sa 135 mjesta, samouslužni restoran sa 224 mjesta, poslastičarnicu, bar sa 274 mjesta, video salu, kapelu i prostor za djecu.

Pogledajte foto galeriju uplovljavanja Dubrovnika u barsku luku:


 Linija Bar – Bari, prekinuta je početkom decembra prošle godine jer feribot "Sveti Stefan 2" nije mogao obnoviti klasu. Na putovanje brodom za Italiju putnici iz Crne Gore morali su tako da idu preko Albanije, iz Drača, ili preko Hrvatske iz Dubrovnika upravo feribotom koji će makar do kraja ove godine pokrivati ovu liniju.

Izvor: YouTube
Tagovi:
Sve vijesti