“Prelijepi Jadran” otvorio sezonu kruzinga u Baru!

Autor:

Francuski mini kruzer “La belle de l'Adriatique” (Prelijepi Jadran), otvorio je jutros sezonu kruzinga u Baru.

“Prelijepi Jadran” otvorio sezonu kruzinga u Baru! Foto: MONDO/Anto Baković

U iščekivanju "Duha Tomsona" i velikih kruzera koji ove sezone treba da dovedu preko 10,000 turista iz zapadne Evrope, barani su jutros dočekali 147 putnika francuskog mini kruzera “La belle de l'Adriatique”.

Brod je pristao na gat  kojim gazduje kompanija AD Port of Adria, uz srdačan doček koji su upriličili Turistička organizacija Bar i turska kompanija.

 Goste iz Francuske i drugih zemalja Zapadne Evrope ponuđeno je odmah po iskrcavanju posluženje od specijaliteta podrumijskog kraja, počev od neizbježnih priganica sa medom, domaćim sirom pa do crmničkog vina.

Svečani doček putnicima prvog kruzera koji je ove godine uplovio u Bar uljepšao je nastup KUD Jedinstvo.

Francuski kruzer je krenuo sa Krfa i u ranim jutarnjim satima pristao u barsku luku.

"U lukama Jadrana vlada prebukiranost, pa Bar time ima šansu koju ne smije propustiti. Mi smo dobili belgijski čarter- 200 putnika iz te zemlje koji su nas zamolili da im sugerišemo kako da ovog puta izbjegnemo naša regularna putovanja i ponudimo neku novu destinaciju. Izbor je pao na Bar. Da nismo pogriješili govori i činjenica da je Skadarsko jezero bilo pravi „magnet“ njihovog interesovanja", kazao je kapetan Nenad Mogić iz Splita, zapovjednik “La belle de l'Adriatique” koji je, inače, nekad bio riječni brod!

Iz barske luke "Prelijepi Jadran" je u popodnevnim satima nastavio putovanje za Dubrovnik...

Tomson Spirit dovodi 7,620 Britanaca u Bar! (FOTO)