Nemate volje za trening? Evo šta vam je potrebno

Autor:

Ako ste konstantno umorni i nemate volje da trenirate, savjetnik Proteini.si Milutin Jovanić ima rješenje za vas. On danas govori o super interesantnoj kategorji proizvoda – TEST BOOSTERIMA!

Česta pojava kod ozbiljnih vježbača je konstantno stanje umora, nedostatak snage, volje i elana za trening. Šta je u stvari razlog takvom stanju i kako stvari vratiti u normalu?

Svaki intenzivan fizički napor, godine i stresovi svih vrsta koji prate današnji životni stil, kod muškaraca izazivaju smanjenu produkciju testosterona. Manjak testosterona se upravo manifestuje konstantnim osjećajem umora, lošim snom, gubitkom apetita, opadanjem snage, gubljenjem tjelesne mase na štetu mišićnog tkiva, povećanjem procenta tjelesnih masti, problemima sa potencijom i libidom, te smanjenom plodnošću.

U ovakvim trenucima korisno je uzeti u obzir stimulatore testosterona od kojih je najpoznatiji Tribulus Terrestis, radi se o latinskom nazivu za biljku koja je u našem narodu poznata kao "babin zub" od koje su se u prošlosti kuvali čajevi i spremale razne vrste napitaka kojima se liječila neplodnost.

Evo kako se povećava mišićna masa! (VIDEO, FOTO)

Tribulus terrestis snažno djeluje na hipofizu koja stimuliše povećano lučenje LH (luteinizirajućeg hormona) i samim tim dolazi do pojačnog lučenja sopstvenog (endogenog) muškog hormona u testisima. Treba napomenuti da ovo nije nikakvo vještačko unošenje hormona koje može stvoriti disbalans, nego upravo jedna zdrava alternativa uzimanju hormonskih ljekova, koja u stvari stimuliše naše žlijezde na produkciju istog i time ga vraća na optimalan nivo i tako utiče na poboljšano opšteg stanja organizma.

Preporučena doza Tribulusa je od 1000mg do 3000mg u zavisnosti od snage (koncentacije biljke) izražene u saponinima te vam ukoliko ste osjetili gore navedene simptome svakako preporučujemo da isprobate i vjerujemo da će to biti jedan dobar dodatak prehrani, za one preko 35 godina, koji će doprinijiti da opet budete zadovoljni svojim treningom, napretkom i zdravljem.

Prošle nedjelje smo dobili mnogo pitanja na naš mail mne@proteini.si, naravno svima smo odgovorili a ovog puta smo i izdvojili interesantno pitanje Nikole sa Cetinja koji kaže:

-Treniram krossfit, jer želim da istopim tjelesne masti, izbacio sam slatko i večeru ali sam konstantno umoran od treninga. Šta bi mi pomoglo a da to ne budu neki proteini za pumpanje?

Poštovani Nikola,
Za topljenje tjelesnih masti je prvenstveno zadužena redukovana prehrana, zatim fizička aktivnost koja će ubrzati čitavi proces termogeneze. Redukovana prehrana ne znači izbacivanje ili preskakanje obroka nego balansiranje istih. To znači da pojačate unos proteina iz hrane, smanjite nivo ugljenih hidrata, dodate jedan proteinski shake posle treninga koji će vas oporaviti od intezivnog napora. To nikako neće uticati na to da vas "napumpa" nego će taj proteinski shake da spriječi katabolizam mišića kada ste na dijeti, takođe ga možete u kombinaciji sa zdravim mastima iskoristiti kao jedan zamjenski niskokaloričan obrok koji će vam pomoći u zdravom mršavljenju.

Probajte ovih par lakih savjeta i nemamo dileme da ćete vrlo brzo biti na pravom putu!

Standardno vas pozivamo da nam pišete na mne@proteini.si gdje ćemo svima odgovoriti i ponuditi pomoć u dijelu prehrane i suplementacije, te u budućim kolumnama za Mondo.me i prenijeti najinteresantnija pitanja.

Tagovi:
Sve vijesti