Crna Gora je primamljiva, evo i zašto! (FOTO)

Autor:

Američki časopis "Vog" istakao je Crnu Goru kao najprimamljiviju turističku destinaciju u 2017. godini.

0
A- A A+
Budva, more, plaža, Crna Gora Foto: MONDO/Predrag Vujić

  Renomirani časopis naveo je šest razloga zbog kojih bi turisti ove godine trebali da posjete našu zemlju.

Uređene plaže

Iako Hrvatska ima više plaža i veću obalu, prednost Crne Gore je netaknuta priroda, navodi list.

"Obavezno posjetite Budvu koja predstavlja najpopularnije mjesto na crnogorskom primorju, njene restorane, stari grad i mnogo pješčanih plaža. U Ulcinju vas očekuje 7.5 milja divnih plaža uključujući i najveću nudističku plažu. Malo eksluzivnije mjesto Sveti Stefan, nekadašnje mjesto za odmor Merlin Monro i mnogih drugih zvijezda vrijedno je posjetiti. Uživajte u kućama iz XV vijeka koje su moderno i luksuzno opremljene i u jednom od najljepših pogleda na crnogorskoj obali"
, piše Vogue.

ANKETA: Izaberite najljepšu plažu Crne Gore

Hrana i specijaliteti

Kao drugi razlog zbog kojeg bi turisti trebalo da posjete Crnu Goru, list navodi crnogorsku kuhinju.

"Ova lijepa zemlja se nalazi na Mediteranu pa u skladu sa time morska hrana je vrhunskog kvaliteta, što je jedan od razloga zašto je svjetski poznati ugostitelj i glumac Robert de Niro otvorio jedan od svojih pozantih Nobu restorana na Svetom Stefanu prošlog juna", piše "Vog" i dodaje da je lokalna hrana vrhunskog kvaliteta.

Probao našu kuhinju..

Sveti Stefan Foto: MONDO/Mladen Stojović

Pristupačne cijene

List dalje navodi da je Crna Gora malo skuplja od Makedonije i Albanije, ali dosta jeftinija od Hrvatske i Grčke, kada su u pitanju cijene hrane i smještaja. Pa je tako hotel od pet zvjezdica kod nas jeftiniji od istog takvog hotela u Dubrovniku. Tu su i jeftini izleti...

"Jedna od najboljih stvari u Crnoj Gori su turistički izleti. Na primjer veliki izlet koji vas vodi na jednodnevni izlet od Kotora, preko Bokokotorskog zaliva do Njeguša na doručak, kroz nacionalni park Lovćen do Cetinja i obilaska prijestonice, vožnju brodom na Rijeci Crnojevića a nakon toga obilazak starog grada u Budvi, posjetu plaži Jaz gdje se možete osvježiti i kupati, a noć završavate čašicom rakije u Kotoru. Sve to za samo 35 eura"

Swiat Elite o Crnoj Gori: Raj na zemlji!

Ivanova korita vrijeme sunce planina lovćen Foto: MONDO/Gordana Bojanić

Aktivnosti u prirodi

Po mišljenju novinara "Voga", Crna Gora od svih balkanskih zemalja ima najviše da ponudi kada su aktivnosti u prirodi u pitanju. Pominju se nacionalni parkovi, kanjoni, ali i jezera i kotorski bedemi.

Ljepota! Kanjon rijeke Pive (FOTO, VIDEO)


Luksuzni hoteli

Jedna od stvari koja je nedostajala Crnoj Gori, po mišljenju lista su luksuzni hoteli u gradovima i na primorju, ali i to se polako mijenja. Renomirani časopis posebno ističe hotel "Aman" na Svetom Stefanu, Porto Montenegro i Ridžent hotel, a na sjeveru kolašinski hotel "Šeraton".

Crna Goro, prelijepa si! (VIDEO)

Porto Montenegro 1.jpg Foto: MONDO/Mladen StojovićKruzeri, krstarenja, nove rute..

U 2017. možemo očekivati veći broj kruzera koji će posjetiti Crnu Goru, piše list i navodi Royal Caribbean, Norwegian Cruise Lines i Celebrity koji su najavili više posjeta Kotoru, dok će luksuzni brendovi kao što su P&O, Cunard, Viking i Azamara Club Cruises takođe dodati Crnu Goru na listu svojih novih destinacija.

Kotor kruzer Foto: MONDO/Gordana Bojanić

Hilton najbolji crnogorski hotel u 2016.