Svijet

Sa ljubavnikom ubila Sašu u Doboju, a sada mu sramno vrijeđala majku: Haos na suđenju za zločin kakav region ne pamti

Autor Miloš Škrbić

Na zakazano, pretpretresno ročište optužena za teško ubistvo Andrea Kajganić stigla je mirno i hladnokrvno u pratnji policije. Nakon nje, i optuženi Dražen Lazarević. Susret za optuženima teško je pao porodici ubijenog Saše Kulišića.

Izvor: Privatna arhiva/Facebook/screenshot/ATV Banjaluka

"Da vidim gdje su heroji, ubice moga Saše, đubrad, ubice, monstrumi, spodobe..." Jauk majke ubijenog Saše Kulišića i riječi "ubice, monstrumi, spodobe", odjekivali su sudnicom Okružnog dobojskog suda.

Na zakazano, pretpretresno ročište optužena za teško ubistvo Andrea Kajganić stigla je mirno i hladnokrvno u pratnji policije. Nakon nje, i optuženi Dražen Lazarević. Susret za optuženima teško je pao porodici ubijenog Saše Kulišića.

Nisu štedjeli riječi za Kajganićevu. Nije ni ona ostala dužna. Pokušala je istom mjerom da uzvrati, ali ju je policija opomenula. Samo ročište nije ni održano, i to zbog obustave rada advokata koji rade po službenoj dužnosti. Zbog toga se branioci Kajganićeve i Lazarevića nisu ni pojavili u sudu. Predsjednica sudskog veća dala je nekoliko dana da donesu odluku ili će sami naći advokate ili će im sud pokušati da omogući branioce koji će pristati da ih brane po službenoj dužnosti bez obzira na štrajk.

"Optuženi ste za jedno veoma teško krivično djelo, pa skoro da u zakonu i nema težeg krivičnog dela od tog, za koje ste vi optuženi, s obzirom na zaprijećenu kaznu i po zakonu suđenje ne može da počne bez prisustva branioca koji će vam po zakonu pružati pravnu pomoć. Situacija je takva da suđenje ne mogu da zakažem, ne mogu da sudim, jer je zakon rekao da morate imati branioca" - kaže Marijana Lazić Miladinović, predsednica sudskog vijeća.

Hapšenje Andreje Kajganić
Izvor: Instagram/ttamaricaa9

A branioci bi mogli da imaju pune ruke posla, s obzirom na to šta se stavlja optuženima na teret. Prema optužnici, ubistvo su detaljno isplanirali.

Kobne noći Kulišiću su prvo nakon što je omamljen tabletama, zadali nekoliko udaraca u glavu, vezali ga konopcem, zalijepili trakom usta i oči zatim ga izneli iz kuće u gepek i odvezli na obiližnje izletište. Tu su ga dokrajčili kada su mu zajedno nožem zadali ubodne rane nakon kojih Kulišiću nije bilo spasa.

Riječ je o jednom od najmonstruoznijih ubistava koje je potreslo ne samo Doboj, već cio region. U sve je bila umiješana maloljetna kćerka optužene Andree Kajganić i ubijenog Saše Kulišića, a nju je Osnovni sud u Doboju uputio u vaspitno-popravni dom.

Kajganićevoj i Lazareviću se na teret stavlja da su zločin počinili u noći 30. januara, od 1:01 do 1:24 časa u ulici Miloša Obilića u Doboju, uz prethodni dogovor i razrađen plan, zajedno sa Andreinom maloljetnom ćerkom A.K.

U optužnici se navodi da je Andrea i ranije krišom davala tablete ”treana” svome mužu Saši Kulišiću, zbog kojih se nije osjećao dobro. Prema dogovoru, tablete je 29. januara kupila Andreina sestra V.M. u apoteci u Doboju.

"Tablete "treana" jačine 10mg je u 14.10 časova predala Draženu Lazareviću koji je veći broj tableta izvadio iz pakovanja. Maloljetna A.K. je usitnila veći broj tableta i pomiješala ih sa vodom. Potom je, prema dogovoru sa majkom i Lazarevićem, u večernjim časovima otišla u porodičnu kuću u kojoj je stanovala s ocem, u vodu s tabletama iscijedila limun i napravila limunadu koju je dala svom ocu Saši Kulišiću da popije" - navodi se u optužnici.

Dodaje se da je to učinjeno u dogovoru s majkom i njenim ljubavnikom kako bi Sašu omamili, uspavali i onesposobili da pruži otpor. Nakon što su tablete počele delovati Saša je zaspao, pa su Andrea i Dražen došli pred kuću iznajmljenim vozilima. Andrea sa automobilom ”pežo”, a Dražen sa ”reno meganom”.

- Potom su ušli u kuću i maloletnoj A.K. rekli da ide u dnevni boravak i da zatvori vrata. Andrea i Dražen su ušli u sobu u kojoj je spavao Saša nakon čega su mu zadali nekoliko udaraca u predjelu glave. Potom su mu zajedno sivom lepljivom trakom oblijepili glavu u predelu usta i očiju, nakon čega su mu ruke zavezali konopcem na leđima i oblepili sivom lepljivom trakom u predelu ručnih zglobova, a noge zavezali konopcem i oblepili sivom lepljivom trakom u predelu skočnih zglobova i tako onesposobljenog su ga izneli iz kuće i stavili u gepek ”pežoa” - navodi se u optužnici.

Dražen Lazarević
Izvor: društvene mreže

 Dodaje se da je Dražen ”renoom” krenuo ka Preslici, a Andrea ”pežoom”.

"Dolaskom do izletišta Preslica, Andrea je ”pežo” odvezla uzbrdo i zaustavila vozilo u 1.39 časova, u blizini bazena za vodu. Iz gepeka su izvadili Kulišića kojeg su vukli do nizbrdice i ostavili na zemlji, a potom mu zajedno nožem zadali četiri ubodne rane usled kojih je preminuo", pojašnjava se u optužnici.

Nakon zločina Andrea i Dražen su pobjegli, i ona je ”pežoom” krenula u Banjaluku gde je iznajmila stan, dok se Dražen vratio do kuće Kulišića gde se pozdravio sa maloletnom A.K, te je izvesno vreme boravio u stanu V.M. Ujutro je ”renoa” parkirao na parkingu, te se ”mercedesom” uputio u Banjaluku.

"Prema dogovoru i planu maloletna A.K. je u jutarnjim satima nazvala kuma D.B. i rekla mu da tate nema kod kuće, ali da su njegove lične stvari u kući i da je krevet krvav" - navedeno je u optužnici.