NE ZNA KAKO ĆE KUĆI

PROVODILA SE NA TAJLANDU, A ONDA OSTALA ZAROBLJENA! Šok iskustvo turistkinje

Autor Jana Desovski

Turistkinja je otišla na Tajland kako bi učila jogu, a onda je ostala zarobljena zbog jednog "problema" sa pasošem.

Izvor: Instagram

Turistkinja je ostala zaglavljena na tajlandskom aerodromu zbog male poderotine u pasošu i sada ne može da se vrati kući u London. Rouzi Viskomi (27) stigla je na ostrvo Ko Pangan u aprilu da uči jogu, a planirala je da se vrati kući početkom jula. Rezervisala je let, stigla na aerodrom Suvarnabhumi i otišla sa aerodroma u suzama, prenosi Dejli mejl.

Viskomi je rečeno da zbog procijepa od jednog centimetra na stranici pasoša na kojoj se nalazi fotografija ne može da se ukrca u avion. Dalje joj je rečeno da joj je viza istekla i da je u zemlji ilegalno iako ju je produžila samo nekoliko dana ranije.

Izbezumljena i u strahu od hapšenja, obratila se britanskoj ambasadi kako bi joj pomogli da se bezbijedno vrati kući sa Tajlanda, ali taj proces košta stotine eura.

"Do sada nisam imala problema sa putovanjima. Imala sam taj procijep i kada sam došla u zemlju, nisam sigurna da li se proširio. Sa tim istim pasošem putovala sam u Ameriku i na Jamajku, gdje je sve prošlo bez problema", ispričao je turista.

Djevojka je propustila svoj let, prijavila se za dokumenta za hitne slučajeve i trenutno joj je jedina briga kako da stigne kući.

"Nemam više novca jer nisam računala na ovaj dodatni trošak. U imigracionoj službi kažu da bi mogli da mi naplate dodatnih 320 funti uz cijenu leta jer sam prekoračila vizu", tvrdi Viskomi.

S obzirom na to da je morala da ide na granicu sa Kambodžom da produži vizu, mislila je da ima potrebne papire. Na aerodromu joj je rečeno da su markice pogrešne i da je u zemlji ilegalno. Portparol Indigo erlajnsa rekao je da strani državljanin nije mogao da se ukrca na let zbog oštećenog pasoša.