Svijet

UKRAJINSKA OSVETA, GORI NAFTNI DEPO U RUSIJI,IMA MRTVIH!Masovni udari dronovima nakon napada na dječiju bolnicu u Kijevu

Izvor Kurir

Rojters navodi da još uvijek nije jasno koliko dronova je lansirala ukrajinska vojska.

Izvor: A1c James Thompson/Us Air / Zuma Press / Profimedia, X/igorsushko

Ruske vlasti saopštile su danas da je jedna osoba stradala, a dvije električne podstanice i naftni depo su zapaljeni nakon ukrajinskog napada dronovima na nekoliko oblasti u Rusiji.

Rojters navodi da su ovi vazdušni udari uslijedili nakon što je ruska vojska juče usred dana raketom pogodila dječiju bolnicu u ukrajinskoj prijestonici Kijevu, a u raketnim udarima izvedenim širom te zemlje poginula 41 osoba.

Britanska agencija navodi da je to bio jedan od najsmrtonosnijih ruskih vazdušnih napada na Ukrajinu u poslednjih nekoliko mjeseci.

Izvor: X/IGORSUSHKO

Ministarstvo odbrane Rusije je na Telegramu saopštilo da su sistemi protivvazdušne odbrane (PVO) uništili 38 ukrajinskih dronova, uključujući i 21 borbenu bespilotnu letjelicu nad južnom Rostovskom oblašću i sedam dronova iznad Kurske oblasti.

Rojters navodi da još uvijek nije jasno koliko dronova je lansirala ukrajinska vojska.

Na Telegram kanalu Baza, koji ima izvore iz ruskih bezbjednosnih službi, objavljeno je da su se čule eksplozije u gradu Kalač na Donu u južnoj Volgogradskoj oblasti.

Andrej Bočarov, guverner Volgogradske oblasti, objavio je na Telegramu da su se električna podstanica i naftni depo zapalili od djelova ukrajinskih dronova koje je uništila ruska PVO.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak navodno načinjen u gradu Kalač na Donu na kojem se vidi direktni udar drona u naftni depo koji već gori.